Çözüldü FreeDos Laptopa Windows Kuramıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Avast'ı kapat. Zaten sevmem kendisini.

Haha tamam abi. O zaman flash'lama bittiğinde Avast'ı kapatıp tekrar flash'layayım ne olur ne olmaz. Seni de yoruyorum kusura bakma lütfen /:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'tan Legacy Boot sekmesini ayarladınız mı ? Benim de Laptop Freedos geldi ve Win 8 kuramıyordum. 2 dk'lık bir araştırma sonucu sorunu çözdüm.

Avast'ı kapat. Zaten sevmem kendisini.

Abi şuan bilgisayarım geldi önümde açık. Bütün ayarlar videodaki gibi bilgisayarı yeniden başlayınca F11'e basıyorum USB'yi seçiyorum ama boot menüsüne tekrar atıyor. USB içinde boot, efi, sources klasörü boot.mgr ve bootmgr.efi var. Eksik dosya mı var acaba?

USB, bootable değil demek ki. Tekrar yaz. Boot sektörünü yazamamış USB'ye program.

İndirdiğim Windows 8.1 ISO'nun içinde o dosyalar var. Benim indirdiğim yer mi yanlış yoksa WinToBootic mi yapamadı acaba?

Olay dosyalarda değil. Boot sektörü, ISO'nun içindedir. Bir dosya değildir. WinToBootic ISO'dan alı ve USB'nin en başına yazar Boot kaydını. Ama sen bu işle esnasında Avast gibi gereksiz programları açık bırakırsan işlem olmayabilir. Ya da 32 Bit Windows'ta 64 Bit boot sektörü yazılamamış da olabilir ama ilk olasılık daha mantıklı. Tekrar yap belleği.

Olay dosyalarda değil. Boot sektörü, ISO'nun içindedir. Bir dosya değildir. WinToBootic ISO'dan alı ve USB'nin en başına yazar Boot kaydını. Ama sen bu işle esnasında Avast gibi gereksiz programları açık bırakırsan işlem olmayabilir. Ya da 32 Bit Windows'ta 64 Bit boot sektörü yazılamamış da olabilir ama ilk olasılık daha mantıklı. Tekrar yap belleği.

Windows 7 USB/DVD Download Tool ile oluşturdum ama en sonunda 'Files copied successfully. However, we were unable to run bootsect to make the USB device bootable. Dedi

Dediğim olmuş işte. 32 Bit sistemde 64 Bit Boot sektörünü yazamamış. Yahu kardeşim neden biz deminden beri olduğumuz yerde sayıyoruz ? Yani lanet olası WintoBootic ile denemen çok mu zor ?
WintoBootic ile yapmıştım o işlemi zaten. Sanırım USB'de veya sistemin çok eski olmasından kaynaklandı. Arkadaşımdan DVD alıp Win 8.1 kurdum. Sorun kalmadı neyse ki :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı