FreeDOS laptopa Windows yüklü SSD takılırsa ne olur?

KyzeVl

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050 - Ryzen 5 7640HS - 16GB DDR5 RAM - 512GB M2 SSD
Meslek
Editör - Öğrenci
Victus laptopumdaki SSD'yi değiştirdiğim zaman yeni SSD'me (Kioxia) orijinal Windows'u flash bellek ile kurmuştum. Yeni bir bilgisayar (gg r9t 5070) sipariş ettim ve 1 yuvası boş 2 M.2 SSD slotu var. FreeDOS olduğu için içindeki mevcut SSD'ye mantıken kurulum yapmak lazım. Ancak bazı arkadaşlar daha hızlı olan SSD'de Windows olmasının daha iyi olduğunu söylediler. Elimdeki Kioxia SSD yeni aldığım Laptop'taki SSD'den bari daha hızlı (7000 / 6000 Kioxia, 6000 / 5000 laptop varsayılan). Bu yüzden sorun şu: Sıfırdan laptopa flash ile Windows 11 mi kurayım yoksa hiç açmadan kendi SSD'mi boş yuvaya mı takayım? Eğer 2. seçeneği yaparsam da neyle karşılaşırım?

Sistem çalışır. Ancak boot sıralamasını değiştirmeniz lazım BIOS üzerinden. Ayrıca eski bilgisayardaki uyumsuz bazı sürücüler çalışmayacağı için sürücüleri kurmanız gerekebilir.

Zaten sürücüleri yüklememiz için ayrı bir flaş bellek veriyorlar kutu içerisinde. Boot sıralamasını nasıl değiştireceğim peki?

Zaten sürücüleri yüklememiz için ayrı bir flash bellek veriyorlar kutu içerisinde. Boot sıralamasını nasıl değiştireceğim peki?

BIOS ayarlarında boot kısmı var orada flash bellek ve SSD çıkar flash belleği öne çekmeniz gerekiyor.

BIOS ayarlarında flash bellek ve SSD çıkar flash belleği öne çekmeniz gerekiyor.

Hmm anladım teşekkür ederim. Temiz kurulumla arasında bir fark olur mu peki yani sıfırdan Windows kurmak mı daha iyi yoksa bu şekilde yapmak mı?

Hmm anladım teşekkür ederim. Temiz kurulumla arasında bir fark olur mu peki yani sıfırdan Windows kurmak mı daha iyi yoksa bu şekilde yapmak mı?

Sorunuza göre arkadaşalrın dediği daha hızlı olan SSD'ye Windows'u kurmak daha iyi o yüzden yeni SSD'yi takıp Windows'u ona kurabilirsiniz zaten içi boş olacağı için hangi kurulumu yaptığınız fark etmez temiz kurulum yapıp geçebilirsiniz. Kurulum esnasında yeni taktığınız SSD'yi seçmeniz yeterli.

SSD'de ama 800 GB dolu neredeyse yeniden kastım boş değildi. Şimdi şöyle anlatayım X SSD'si benim elimde Windows kurulu olan ve içinde her şeyim bulunan harici SSD. Y SSD'si ise yeni laptopun içinde olan boş SSD. X SSD'si yden daha hızlı ve X SSD'si dolu. Windows da dahil.

Hocam aklımda birkaç fikir var lakin yanlış bilgi vermemek adına daha bilgili bir kişi size yardımcı olsa daha iyi olur @YüzbaşıJohnPrice

Hocam muhtemelen şu şekilde olur bu elinizdeki X SSD'sine Windows 11 kurulumunu yaparsınız eğer güncel değil ise kurulum esnasındada temiz kurulum değil o SSD üzerinden normal kurulum yaparsınız bu şekilde oluyor olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…