FreeDOS sisteme Windows 11 kurulamıyor

iskar

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. Elimde bulunan eski PC için SSD disk aldım. Ancak ne yaptıysam bir türlü Windows 11'i kurmayı başaramadım. Windows 11 ISO dosyasını Rufus ile flash belleğe yazdırdım. BIOS hiçbir şekilde USB belleği görüp başlatamadım. Sonrasında Rufus'tan yeni aldığım boş SSD diske ve flash belleğe bu sefer FreeDOS seçerek ISO dosyasını yazdırdım. Yine USB'yi görmedi. Ancak SSD diski gördü. Bu sefer de görselde paylaştığım komut ekranı geldi. Sorunun çözümü konusunda yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_6358.jpeg
    541,3 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_6357.jpeg
    170,5 KB · Görüntüleme: 41
Hocam BIOS'a girip şu ayarları kontrol et. Boot mode UEFI olarak ayarla. Gerekirse legacy ile de dene. Secure Boot'u kapat. Boot order: USB belleği en üst sıraya al. USB belleği GPT/UEFI uyumlu olarak yazdır (Rufus'ta "GPT - UEFI" seçeneğini seç).eğer USB hâlâ görünmüyorsa farklı bir port veya farklı bir USB bellekle dene. Hocam bir de FreeDOS sadece komut satırı orta mıdır, Windows kurmaz. SSD'ye değil, USB belleğe Windows 11 ISO'sunu yazdırmalısın.

Rufus'tan yazdırırken TPM2.0 desteğini kaldır olan seçeneği aktif ettiğinden emin misin? Aktif et ve videodaki adımları uygula.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

TPM 2.0 regeditte bypass yapılabiliyor kurulum ekranında gerek yok.

MBR mi GPT mi yazıldı diskiniz. Ayrıca yeni alınan SSD yi dış bir bilgisayarda biçimlendirin test edin.. AYrıca bios UEFI olması gerekmekde.

Hocam hızlı cevabınız ve desteğinix için teşekkür ederim. USB görmesini sağladım ve 1. sıraya alabildim. Ancak rufustan yazdırmamdan kaynaklı olacak ki yine kurmayı başlatamadı ve aşağıdaki ekran çıktı.

Emin değilim, tekrar yazdıracağım ve ona göre dönüş sağlayacağım. Desteğiniz için teşekkürler.

@iskar Laptop marka model yazar mısın ?
Toshıba satellıte c855-2cf

MBR mi GPT mi yazıldı diskiniz. Ayrıca yeni alınan SSD yi dış bir bilgisayarda biçimlendirin test edin.. AYrıca bios UEFI olması gerekmekde.
Varsayılan ayarlar üzerinden yazdırdım. Yeni SSD yi farklı pc de biçimlendirdim harici olarak görünmesini sağladım.

Şu an yeniden yazdırıyorum. Görseldeki ayarlarda.

Son düzenleme:

Başlat demeden önce çıkan pencerede TPM2.0 ayarını aktıf ettıysen sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…