FreeDOS sisteme Windows 11 kurulumu nasıl yapılır?

Onur Polat

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben bu sistemi aldım vatan bilgisayarın'dan geçen gün. INTEL I5 12400F-MSI RX 6750 XT 2X 12G-MSI H610M-E-CRUCIAL 500GB SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da sistemi nasıl kurulacağına dair videolar izledim. Sanırım önce Windows 11 yüklüyormuşuz onu Rufus ile flasha yüklüyormuşuz. Sonra aldığımız sisteme takıp BIOS tuşu ile BIOS'u açıp kontrolleri yapıp kuruyormuşuz. Technopat'ın videosunda ASUS motherboard ile yapmışlardı. Ve orada Windows 11 dışında motherboardın BIOS'unu da yüklemişlerdi flasha. Ben de motherboardımın güncel BIOS'unu flasha yüklemem gerekiyor mu kurulumu yapmam için? Vatan Bilgisayar'da kasanın montajını yaptırtmıştım, bir sonraki gün aldım kasayı. Daha açmadım kasayı falan önce buradan sormak istedim. Ve Windows kurulumunu yaptıktan sonra CD key alıp Windows'u aktifleştirebiliyoruz değil mi aktifleştirmezsek videodaki gibi kullanmaya devam edersek Windows'u sıkıntı olur mu? Ve videoda ekran kartının vb. şeylerin driverlarını yüklemişlerdi. Benim de o driverları falan yüklemem gerekiyor mu Windows'u kurduktan sonra.

Rufus ile USB'ye Windows 11 kurun PC takın F12 ya da F9 tuşlarına basın PC açıldı zaman karşınıza boot menu gelecek USB belleği seçin ve kuruluma başlayın. Windows kurduğunuz zaman bütün driver yükleyin.

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Rufus ile uğraşmanıza gerek yok Windows 11'i direk flaşa yükleyebiliyorsunuz refussuz. Driverları kurmanız lazım fakat bende idare etmek için Windows kurmuştu siz kontrol eder yeni sürümü varsa yüklerseniz ekran kartı içinde AMD'nin uygulamasını indirin oradan kurulumu tamamlarsınız başka bir sorunuz varsa bekliyorum.

Windows lisansını da sonradan aktif edebilirsiniz bu arada haberiniz olsun hocam.

Kanka technopatın videoda motherboardın güncel biosunu indirmişlerdi. Benimde indirmeme gerek yok dimi direkt bios tuşuna basıp açabilirim bios menusunu

bide güvenilir sitelerde satılan cd keyleri ile windowsu etkinleştirince orjinal oluyor dimi crack falan olmuyor

Bende de şu an crack var saglamlisanstan lisans alacağı o şekilde orijinal oluyor.

Evet direk BIOS'unu açacaksınız.

ISO'yu USB'ye direk yazmayın.
USB'nize Ventoy gibi bir yazılımı kurun UEFI destekli olarak. Sonra ISO dosyanızı basit bir text metin kopyalar gibi kopyalayın ve USB açılışında Ventoy boot edeek ve USB içerisindeki tüm ISO uzantılı dosyaları listeleyecek. Seçtiğiniz ISO'dan boot başlar, gelen 2. ekrandan 1. seçenek ile devam ettiğinizde ise normal Win ISO boot işlemi devam eder.

Bir ISO için USB nizin tüm kapasitesini heba etmeyin.
Gerekli yerli anlatımlar Youtube da mevcut.

Kanka OEM dijital lisans key ile lisans key arasında fark ne? Birinde OEM dijital yazıyor fazladan.

BIOS'a gömülü oluyormuş bende geçen gün konu açmıştım arkadaşlar OEM'e gerek yok dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…