Freelance web tasarım/yazılım işlerinde sözleşme nasıl yapılır?

Krasnilyev

Hectopat
Yer
Antalya
Herkese merhabalar. Özel bir şirkette front-end developer olarak çalışmaktayım. Şirket bünyesinde olduğumdan dolayı sözleşme vb. konularla benim bir alakam yok. Ancak şirket dışında freelance olarak nitelendirebileceğim şekilde başkaları için proje geliştirmek gibi bir atılımım olursa, bu projeler için sözleşme yapılması gerekir mi veya yapılabilir mi? Yapılabilirse bu süreç hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz?

Öncelikle şirket yöneticisine bir danışın derim. Sonrasında ise bu işler için bionluk gibi siteleri kullanacaksanız eğer sözleşme vs olmuyor ödemeyi veya kaporayı alıp demo gönderiyorsunuz. Bu şekilde oluyor.

Herhangi bir platform üzerinden bu işi yapmayacağım. Çevremden zaman zaman benzer talepler aldığım oluyor. Bunları değerlendirmeyi düşünüyorum. Diyelim ki yakın çevremden biriyle sözlü olarak anlaştık ancak yakın çevremde bulunanlar vesilesiyle tanımadığım biriyle bireysel olarak çalışacağım bir durumda bu süreci, en basit örneğiyle hak talebinde bulunulabilmesi adına nasıl yasallaştırabileceğimi bilmiyorum. Bunun için notere mi gitmek gerekir yoksa farklı bir yola mı başvurmak gerekir emin değilim. Ayrıca bunun dışında önerebileceğiniz farklı bir yol varsa önerilere de açığım.

Şahıs firman olmadan sözleşme işlerine girmen pek doğru olmaz. Olası bir haksızlık durumunda yasal yollara başvurmak istediğinde firman olmayıp, fatura kesmeyip aynı zamanda vergi ödemediğin için suçlu durumuna düşebilirsin.

Sözleşme olmadan freelance olarak çalışmak için Bionluk gibi platformlara bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…