- Makaleler
- 1
%15 vergi ödemem gerekiyormuş bir freelancer olarak. Sizce bu oran çok değil mi? %5 falan olması lazım değil mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şeyler alırken %18 ödediğimizi de göz önünde bulundurursak, bence çok da yüksek değil.%15 vergi ödemem gerekiyormuş bir freelancer olarak. Sizce bu oran çok değil mi? %5 falan olması lazım değil mi?
Devletimiz yıllar sonra orada esneklik sağladı. Belirli durumlar için şirket açmadan vergi ödüyorsunuz. Mesela yayıncılar gibi...Vergini ödemek için şirket açman gerekmiyor mu?
Ben makale yazarlığı yapıyorum beni de kapsıyor değil mi?Devletimiz yıllar sonra orada esneklik sağladı. Belirli durumlar için şirket açmadan vergi ödüyorsunuz. Mesela yayıncılar gibi...
Tüm detaylarına hakim değilim. Vergi dairesiyle görüşmeniz daha doğru olacaktır.Ben makale yazarlığı yapıyorum beni de kapsıyor değil mi?
Bağkur, nuhasebe vergi değil ki?29 yaş altına şahıs şirketi açılırsa yıllık 75.000 TL'ye kadar vergiden istisna olunuyormuş. Ben 21 yaşındayım. Şahıs şirketi açarsam 1 yıl boyunca hiç ücret ödemeyeceğim değil mi? Bağ-kur/vergi/muhasebe vs...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.