FreeSync Açıkken Kasma Oluyor

1.Denetim masası G-Sync aç. Tam ekran
2.Denetim masası en üste Kalite, Performans bölümünden, 3 d ayarları kullanı seç.
3. 3d ayar kısmından Düşey eşitlemeyi aç. (hızlı veya uyumlu veya açık) tek, tek dene.ilk açık dene
4.3d ayarlardan maximum performansı seç.
5.Oyun içi ayarlardan dikey eşitleme yi kapat
6.Oyunu Tam ekran modunda aç. Pencere modunu kullanma.
6.Bahsi geçen monitör hızını düşür.

Hocam o bende yüklü değil ya. Şimdi indirmeyi deniyorum bir hata var galiba indiremiyorum da.

Evet oyuna girip oynayacaksın Cpu kullanımı,Ekran Kartı kullanımı,Ram kullanımı gibi değerler gözükecek sol üste ordan ne sorun var anlaşılacak.Youtubede az araştır sen yükle ve değerleri buraya at.

Tamamdır hocam yarın halledip atacağım.

Tam yakalayamıyorum ama mesela 200 fps den 100 küsüratta bir sayıya iniyor sanırım.
200 FPS, ekranınızın tazeleme hızının üstünde, yani FreeSync yelpazesinin dışında. Ara ara 100'lere düşüp FreeSync alanına geri giriyor demişsiniz.

Burada iki şey oluyor:
1) Freesync devreye girip girip çıkıyor
2) Sonuçta 2 kata yakın bir FPS değişimi var, gözünüz ve beyniniz bunu takılma olarak algılıyor.

Bunu engellemenin bir yolu yok mu?
@halilgkmn19051 İkinci monitörü sökmeme rağmen, hatta devre dışı bırakmama rağmen görmeye devam ediyor ve iki monitörü de ss alıyor o yüzden bu şekilde çekmek zorunda kaldım.

Dosya Ekleri

• sdsdsd.png
    12,1 KB · Görüntüleme: 79
  • sdss.png
    16,3 KB · Görüntüleme: 90
  • sdsdsdsdsada.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Var; FPS'i sınırlamak. Aslında FPS'in sınırlanmadığı bir oyunda gerçek akıcılık hissini almak mümkün değildir.

Bilgisayar donanım üreticileri daha fazla satış yapabilmek ve insanları sürekli güncelleme yapmaya teşvik etmek için bu gerçeği asla resmi olarak kabul etmezler ve milyonlarca pc oyuncusunu ikiye ayırırlar ama bilimsel gerçek, beynimizin sabit akıcılıktaki şeylere adapte olabildiğidir.

Kısaca;

1) RTSS ile oyunu 140-141 FPS'e sabitleyin.
2) Freesync'i açın
3) V-Sync'i açın. (aksini söyleyenler olacaktır ama V-Sync yazılımları, Adaptive sync destekli monitörlerle kusursuz uyumlu çalışırlar)
4) Eğer mümkünse oyun içi V-Sync yerine sürücü üzerinden V-Sync'i açın. O daha kalitelidir.
5) Nvidia sürücü ayarlarından global olarak pre rendered frames'i 1 olacak seçin. (flip queue diye de geçebilir)

Bunlar size en stabil, en sağlıklı akıcılığı verecektir. Bir şartla: oyununuzun bu FPS'i çok rahat geçebilecek güçte olması, gerekli. Siz 140'a sabitlerseniz ama oyun 50-70 FPS arası gezerse yukarıdaki ayarlardan 1 numaranın anlamı kalmaz. O zaman da RTSS ile oyunu 45-48'e sabitlemeniz gerekir.

Hocam darboğaz sorunu yaşıyorsunuz.İşlemcin ekran kartını besleyemiyor,ayarları ultraya al öyle bir dene ve ss at buraya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…