Freesync G-SYNC kadar başarılı mı?

ForquesT

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. 2 adet rx480 ve mg278q monitör almayı düşünüyorum. RX480 CF 2k çözünürlükte başarılı olur diye düşünüyorum.

Gtx 1070 + pg278q tercih edecektim ama gerek 2 adet 480'in 1070'den daha iyi performans vereceğini düşünmem, gerekse mg278q'nun pg278q'dan pahalı olması sebebiyle bu ikiliyi tercih ettim. Ama bazı yerlerde freesync'ın g-sync kadar başarılı olamadığını okudum. Bu konuda özellikle teknolojiyi kullanmış kişilerin yorumlarını alırsam çok sevinirim. Gerçekten freesync başarılı değil mi?

2 adet RX 480, sadece X99 platformu üzerinde GTX1070'ten daha iyi performans verir. Z170'e falan sahipseniz GTX1080 hayali kurmayın. Çünkü 1.kart %100 performans verirse ikinci kart anakarta bağlı olarak performans verir. Z170'te 2.kart %50 iken X99'da %80 gibi...

GTX 1070 almanızı tavsiye ediyorum. Canınız isterse ileride bir GTX 1070 daha takabilirsiniz. İkisi de hemen hemen aynı işlevde ama G-Sync için extra bir modül ve ücret gerekirken FreeSync için gerekmiyor.

Hayır arkadaşım. Z170 bir anakart ve 16 PCIe veriyoluna sahip bir işlemciyle yapılacak RX480 CFX'de PCIe veriyolundan kaynaklanan bir darboğaz yaşanmayacaktır. Çünkü PCIe 3.0 x8, RX480 için yeterli bant genişliğini sağlar.

@ForquesT GTX 1070 alma imkanın varsa onu al. Performans olarak RX480 CFX belki daha çok performans verecektir ama bir süre sonra istersen bir tane daha 1070 ekleyerek daha çok performansa ulaşabilirsin.

Aynı türden bir konu açtım, eğer G-Sync kadar başarılıysa efsane olur

Pahalı kartlarda sli yapmak tercihim arasında değil. Bilindiği gibi kartın ilk dönemlerinde sli mantıklı. Yeni bir seri çıktığı zaman sli pek mutlu etmiyor. GTX 1070'i 2 bin lira olarak yuvarlasak 4 bin lira verme gibi bir durumum yok malesef. O yüzden rx 480 daha ağır basıyor. Eğer 1070 alırsam da sli tercih etmem. Yeni serilere yönelirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…