FreeSync gecikme süresi sorunu

Mertian

Hectopat
Sorum FreeSync hakkında bilgisi olanlara. Monitörüm Samsung LC27HG70 ve 1MS özellikli bir monitör. Bir süredir HDMI ile kullanıyordum ve monitörde gecikme süresinini seçebiliyordum. Bugün DisplayPort'a geçtim ve FreeSync olayına ilk adımımı attım fakat artık artık gecikme süresini seçemiyorum. HDMI ile kullanırken gecikme süresini en aza alınca ekran biraz sararıyor ve parlaklığı düşüyordu ama artık bu olay olmuyor. Yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım ama bu konuda tatmin edici bilgiye ulaşamadım bilen varsa sorumun özeti şudur: FreeSync aktif edilince artık gecikme süresini kendim belirleyemeyecek miyim ve daha önemlisi düşük gecikme süresini bu meret kendisi ayarlamıyor da direk yüksek gecikme süresinde mi kullanıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı monitörler de FreeSync açınca gecikme süresi modunu düşürülmüyor ya FreeSync açıp yüksek gecikme süresi ile oynanıyor ya da tam tersi gecikme süresini ayarlar dan düşürülüp FreeSync devre dışı bırakılıyor bu marka modele göre değişiklik gösterebiliyor bazıların da iki modu da aktif olarak kullanabiliyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı