Freesync monitör mü RAM mi?

AFK

Hectopat
Daha fazla  
Yüksek FPS aldığım oyunlarda bile zaman zaman takılma sorunları yaşıyorum. Bu takılmalar genelde FPS droplarında olduğu gibi 60 FPS üzeri aldığım zamanlarda da yaşanıyor. Bu arada FPS dropları 60'dan 30 un altına değil 50-55 arasında oluyor sadece. Sorunun giderilmesi için RAM'i 16'ya yükseltmek mi yoksa Freesync bir monitör almak mı etkili olacaktır? Şimdiden teşekkürler..

ASUS STRIX RX 580
8 GB 2400 MHz
AMD 1500X
ASUS Prime B350M-A
BenQ 60 Hz Full HD monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığınız sorun monitörden kaynaklı değil. RAM yetersizliğinden olma ihtimalini yüksek görüyorum. (2x8) 16 GB ve en az 3000 MHz RAM'ler tercih ediniz.

Son düzenleme:
Anakartınızda XMP mevcutsa ve bellekleriniz OC destekliyorsa BIOS üzerinden belleklerinizi 3000 MHz değerine getirip OverClock yaparak deneyin hocam. 2400 MHz zaman zaman yetersiz kalabilmekte.
Bir de acaba diskinizin RPM değerini öğrenebilirmiyim? 5400RPM gibi bir değerse bu da FPS Drop yapmakta.

HDD 7200RPM ayrıca SSD'ye yüklediğim oyunlarda var. Yorumlarınız doğrultusunda RAM'i 16'ya çıkardım ve D.O.C.P'yi aktif ettim. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…