Arkadaşlar merhaba, technopat youtube kanalında konu ile ilgili olan videoyu izledim. Fakat bir kaç sorum olacak
Monitörüm Samsung CF396 serisi FreeSync destekli bir monitör, ekran kartım ise GTX 1050Ti, fakat monitörümde sadece HDMI ve VGA desteği var, dp desteği bulunmuyor. G-Sync teknolojisini kullanabilmek için dp to hdmi converter alsam G-sync teknolojisini kullanabilir miyim?
Hayır; G-Sync sertifikasyonlu FreeSync kullanabilmeniz için Display Port girişine ihtiyacınız vardır. HDMI Freesync veriyor, fakat Gsync özelliği için kablo değişikliği şart
Erdem bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, Monitörümde FreeSync desteği var. monitörün kontrol panelinden aktif ettiğimde ekran siyahlaşıyor ve renk değişimleri falan oluyor hdmi bağlantısı ile bağlıyken, fakat Technopat youtube videosunda Nvidia denetim masasındaki "G-Sync" ayar sekmesi aktif olmuyor, zaten videoda da belirtildiği gibi DP ile bağlamak şartmış. anladığım kadarıyla FreeSync desteği var fakat DP port yok ise hdmi ile de kullanabilir miyim?
Hayır; G-Sync sertifikasyonlu FreeSync kullanabilmeniz için Display Port girişine ihtiyacınız vardır. HDMI Freesync veriyor, fakat Gsync özelliği için kablo değişikliği şart
Amazon.com: StarTech.com DisplayPort to DVI Adapter – Dual-Link – Active DVI-D Adapter for Your Monitor / Display - USB Powered – 2560x1600 (DP2DVID2): Electronics