FreeSync monitörde G-Sync çalıştırma

xpanzerjager

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, technopat youtube kanalında konu ile ilgili olan videoyu izledim. Fakat bir kaç sorum olacak

Monitörüm Samsung CF396 serisi FreeSync destekli bir monitör, ekran kartım ise GTX 1050Ti, fakat monitörümde sadece HDMI ve VGA desteği var, dp desteği bulunmuyor. G-Sync teknolojisini kullanabilmek için dp to hdmi converter alsam G-sync teknolojisini kullanabilir miyim?

Çözüm
Hayır; G-Sync sertifikasyonlu FreeSync kullanabilmeniz için Display Port girişine ihtiyacınız vardır. HDMI Freesync veriyor, fakat Gsync özelliği için kablo değişikliği şart
Eğer monitörde FreeSync desteği var ancak DP Port yok ise o zaman HDMI ile de çalışır demektir. Adaptör almanıza gerek kalmaz.
Erdem bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, Monitörümde FreeSync desteği var. monitörün kontrol panelinden aktif ettiğimde ekran siyahlaşıyor ve renk değişimleri falan oluyor hdmi bağlantısı ile bağlıyken, fakat Technopat youtube videosunda Nvidia denetim masasındaki "G-Sync" ayar sekmesi aktif olmuyor, zaten videoda da belirtildiği gibi DP ile bağlamak şartmış. anladığım kadarıyla FreeSync desteği var fakat DP port yok ise hdmi ile de kullanabilir miyim?

Nvidia'da DP şarttır. Dönüştürücünün işe yarayacağını sanmıyorum... Nvidia bu iş için DP sinyali istiyor. Dönüştürücüler sinyal değiştirirler.

Hayır; G-Sync sertifikasyonlu FreeSync kullanabilmeniz için Display Port girişine ihtiyacınız vardır. HDMI Freesync veriyor, fakat Gsync özelliği için kablo değişikliği şart

Çözüm
O zaman G-Sync için HDMİ güncellemesi gelmedikçe G-Sync özelliği kullanamayacağım anladığım kadarıyla, cevaplarınız için teşekkür ederim.

Aktif dönüştürücü ile yapabilirsiniz ama fiyatı en az 100 dolar.

Bu 60 HZ için Amazon.com: StarTech.com DisplayPort to HDMI Adapter - 4K 60Hz - Video Converter for Your DP Computer and HDMI TV or Computer Monitor (DP2HD4K60S): Gateway

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…