Çözüldü FreeSync MSI Vector laptopta nasıl kullanılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SolangerX

Centipat
Daha fazla  
MSI Vector GP68hx 13VH-208TR laptop'umla oyun oynadığım zaman yırtılma problemleri yaşıyorum. İnternette biraz gezindiğim zaman G-SYNC ve FreeSync'in halihazırda bu sorunu çözdüğünü gördüm ama internetten bulduğum kadarıyla benimki de dahil olmak üzere birçok MSI laptopta bu iki teknoloji yok. Ayrıca kendim MUX switch açıkken baktığımda da NVIDIA denetim masasında da "set up G-SYNC" seçeneğini göremedim. Bu noktada iki sorum var:

1) Harici monitör kullandığım zaman monitör bu ikisinden birine sahip olmasına rağmen laptopta olmadığından monitörde sync kullanamaz mıyım?
2) Yakın zamanda Laptop'umun 45NTSC FHD panelini 2K QHD %100sRGB freesync destekleyen bir panelle değiştireceğim. Bu değişim ile birlikte FreeSync'i kullanabilir miyim?

Son düzenleme:
Çözüm
FreeSync Premium veya G-Sync kullanmak mümkün harici monitör ile. Monitör takınca ayarları çıkar denetim masasında. Diğer sorunuza gelirsek panelde olması gerek, yoksa açılmaz. MSI genelde G-Sync koyuyor iyi panellerine. Kontrol etmeniz gerekli.
FreeSync Premium veya G-Sync kullanmak mümkün harici monitör ile. Monitör takınca ayarları çıkar denetim masasında. Diğer sorunuza gelirsek panelde olması gerek, yoksa açılmaz. MSI genelde G-Sync koyuyor iyi panellerine. Kontrol etmeniz gerekli.

Çözüm
Ne yazıkki laptopumda yok gibi duruyor. Dediğim panel değişimi konusunu renk gamından dolayı halihazırda yapmayı düşünüyorum zaten. Bu şekilde yeni panelle beraber sync kullanabilir miyim?

Ne yazık ki laptopumda yok gibi duruyor. Dediğim panel değişimi konusunu renk gamından dolayı halihazırda yapmayı düşünüyorum zaten. Bu şekilde yeni panelle beraber Sync kullanabilir miyim?

Dediğim gibi, yeni alacağınız panele bağlı. Bu kasada gelen orijinal 2K 240Hz paneli alacaksanız G-Sync sunmuyordu MSI diye hatırlıyorum, biraz baktım ve yok görünüyor. Harici monitör ile bu teknolojilerden yararlanabilirsiniz. Şu an olan hali ile zaten yok o kalitesiz panelde.

Direkt Zephyrus M16 paneli düşünüyordum aslında.

Dediğim gibi, yeni alacağınız panele bağlı. Bu kasada gelen orijinal 2K 240Hz paneli alacaksanız G-Sync sunmuyordu MSI diye hatırlıyorum, biraz baktım ve yok görünüyor. Harici monitör ile bu teknolojilerden yararlanabilirsiniz. Şu an olan hali ile zaten yok o kalitesiz panelde.

Evet şu anki panel cidden rezil bir şey. Al da değiştir ya da monitörle kullan demişler gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt Zephyrus M16 paneli düşünüyordum aslında.

Evet şu anki panel cidden rezil bir şey. Al da değiştir ya da monitörle kullan demişler gibi.

Rastgele bir panel duyacağını sanma. Ölçüler farklıdır çerçeveden dolayı. Yapılmış örnek olup olmadığına dikkat edin.

İnternette yapılmış fazla örnek bulunmuyor. Sadece Reddit üzerinde benimkiyle aynı model laptopun panelini 4K panele yükseltmiş birisini görebildim. Şimdilik iki panel de vidasız ve çıkıntısız olduğundan dolayı birebir aynı ölçülerde olmasa bile işimi göreceğini düşünüyorum. Zaten iki panel de 16:10 ve 16 inç. Yine de CM olarak da uzunluk genişlik öğrenmem iyi olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı