FreeSync nasıl kullanılır?

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
FreeSync ve V-Sync gibi terimlerin ne anlama geldiğini biliyorum ancak birbirleri arasındaki ilişkiyi tam anlayamıyorum.

Eski oyunlar oynuyorsam FPS genelde FreeSync aralığının dışında oluyor ve FreeSync çalışmıyor. Bazı kişiler V-Sync aç diyor, bazısı FPS sabitleme kullan diyor. Bazısı V-Sync input lag yaratır diyor, bazısı FPS sabitleme yaratır diyor. Bazısı da tam tersini söylüyor. Çorbaya döndü yani.

Internetteki deneyimler çok karışık ve kendim deneyince de pek bir şey anlamıyorum. Fiziksel olarak ölçebileceğim bir cihaz da yok. FreeSync ve V-sync/FPS sabitleme düşük giriş gecikmesi ve tearing olmaması için hangi kombinasyonlarda kullanılmalı?

Ben bildiğimi söyleyeyim V-Sync direkt monitörün kaç Hertz ise FPS'i ona sabitliyor ekran kartlarının Sync'lerinde ise FPS'e Hertz'i ayarlıyor FPS'ün 140'a düştü mesela 140'a alıyor Hertz'i.

Hocam monitörünüzde FreeSync veya G-Sync var ise açıklayayım:

V-Sync: Oyun FPS'nizi monitör Hz'nize göre ayarlar

FreeSync / G-Sync: Monitör Hz'nizi oyun FPS'sine göre ayarlar.

V-Sync input lag yapar doğrudur. FreeSync ya da G-Sync açmak için bir oyunun bunu desteklemesine gerek yok. Ekran kartınızın sürücü ayarlarından ve monitörden FreeSync (veya G-Sync) açarsanız her türlü çalışacaktır.

Düzenleme: Monitörü freeysnc fakat ekran kartı NVIDIA olan arkadaşlarda NVIDIA Denetim Masası'ndan G-SYNC ayarını açarak Adaptive Sync kullanarak Sync özelliği kullanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…