FreeSync Nasıl Kullanılır ?

Merhaba, öncelikle monitör ve ekran kartınızın FreeSync özelliğini destekliyor olması gerekmekte.
FreeSync özelliğine sahip monitör ve ekran kartınız var ise;
1.) monitörünüzün ayarlar bölümünden FreeSync özelliğini açmalısınız.(buna bazı monitörlerde ihtiyaç yok, örneğin kullanmış olduğum G2460VQ6 modelinde)
2.)masaüstünde iken ters tıklayıp, Radeon ayarları'na giriyorsunuz, buradan ekran sekmesini seçip AMD FreeSync üzerine tıkladığınızda kapalı'dan açık'a geçecektir ayar. Bu durumda AMD FreeSync açılmış demektir.
AMD FreeSync açık yazdığında oyunlarda yırtılma görmeden rahatlıkla oynayabilileceksiniz anlamına geliyor.:)
Eki Görüntüle 188098

Bir bakayım dedim kıskandım şu an, NVIDIA Denetim Masası'da keşke bu kadar modern ve düzenli olsa ama 20 yıllık gibi bir havası var.

Monitorde freesync açık gözüküyor ama win11 de görüntü ayarlarında konuyla alakalı hiçbir şey yok! Radeon kontrol paneline git diye düğme var ama tıklayınca hiçbirşey gelmiyor çünki yüklemedim.

Monitor destekliyor ve monitorde açık gözüküyor ama ekran kartından emin değilim, merak ettim acaba etkin mi diye ama emin olmadım. Radeon kontrol paneli kurmaya da pek niyetim yok sırf bunun için, sanırım vga dan bağlayıp deneyeceğim acaba monitorde kapalıya geçecek mi diye 😁

Ekran kartım AMD_A10-7850K_Radeon_R7__12_Compute_Cores_4C+8G

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı