FreeSync Ne Kadar Gerekli?

Yırtılmalar, takılmalara yok açmaz ancak gözü rahatsız eder. Örneğin, V-Sync eski bir teknoloji ve aktif ettiğin zaman yoğun gecikme süresi nedeniyle ufak takılmalara yol açar. G-Sync, FreeSync gibi teknolojiler bu takılmalar olmadan iş gördüğü için önemli.

İnternet kafede CS:GO'da masa 200 FPS alıyor fakat monitör 60 Hz. Anormal bir durum görmedim. Sizi nasıl rahatsız ediyor?

İnternet kafede CS:GO'da masa 200 FPS alıyor fakat monitör 60 Hz. Anormal bir durum görmedim. Sizi nasıl rahatsız ediyor?
V-sync monitörü etkilemez hocam aldığın fps 200 ya onu 60 almaya zorlar ve dediği gibi bazı oyunlarda büyük berbat görüntüler oluşuyor sorun oyunda diye silmiştim ben bir ara sonradan öğrendim.

Bu yırtılmaları herkes aynı derecede önemsemiyor. CS:GO gibi rekabetçi oyunlarda yırtılma olsa bile yüksek FPS için V-Sync kullanmıyor kimse. Ben grafik ayarlarını düşürdüğümde, G-Sync'i kapattığımda oluşan görüntüden rahatsız oluyorum.

Bu konu altında cehennemlik şeyler söylenmiş. Bu konuya Google'dan geldiğim için yıllar sonra düzeltme ihtiyacı duydum. Profesyonel oyuncular Sync özelliklerini asla kullanmaz. Bu özellikler yarış oyunu falan oynan ehlikeyif kullanıcı içindir. Çünkü rekabetçiler için vadedilen, feragat etmen gerekenin yanında bir hiç. GPU ve ekrandaki kareleri eşleştirme iddiası olan her özellik -isminin zerre önemi yok- giriş gecikmesini arttırıyor. Ki bugün oyuncular ms'i az cihazlar arıyor. Tam odak CS oynayan bir insan, ekranın acayip yerlerindeki anlık yırtılmayı umursamaz ama karşılaşacağı rakibini ondan önce görebilmek için yatırım yapar. Dikkat ederseniz kimi monitörlerde rekabetçi profillere geçtiğinizde FreeSync vb. özelliklerin direkt kapandığını görürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…