FreeSync tam anlamıyla çalışmıyor

Snowm

Hectopat
Merhaba. Gamepower'ın GPR24C144 model 1ms 144Hz monitörüm var. FreeSync özelliği açık, ayrıca NVIDIA denetim masası ayarlarından düşey senkronizasyon açık, e bu yetmedi oyunun içindeki V-Sync özelliği aktif ama hala Call of Duty Modern Warfare oyununda hiçbiri işe yaramıyor. Telefonumdan ağır çekim kaydı aldım oynarken ekran 2'ye değil adeta 10'a falan bölünüyormuş onu fark ettim. Ayrıca oyunun içinde ekran tazeleme oranını otomatik seçmesi için bir ayar yok siz belirliyorsunuz ne yazık ki, ne seçerseniz o yani. Bende 144 Hz seçiyorum fakat aldığım FPS Ultra ayarlarda 120'yi geçmiyor. İşin enteresan yanı tazeleme hızını oyunun içinden 120 veya altını seçtiğimde de bir şey fark etmiyor oldukça enteresan bir durum yani. Konuyla alakalı bir fikri ya da önerisi olan var mı, çözebilir miyiz bu mevzuyu?

Bir kaç ayar var orda Hz hakkında. Sanırım "Custom Frame Limit" adında bir ayar vardı. Onu 144 yapıp öyle deneyin bir de. Bende yaşadım benzer bir sorun. Başka oyunlarda FPS sabitleyip, MSI Afterburner programından kaç fps aldığınızı bildirebilir misiniz ?

Bir kaç ayar var orda Hz hakkında. Sanırım "Custom Frame Limit" adında bir ayar vardı. Onu 144 yapıp öyle deneyin bir de. Bende yaşadım benzer bir sorun. Başka oyunlarda FPS sabitleyip, MSI Afterburner programından kaç fps aldığınızı bildirebilir misiniz ?
Tamam çözdüm ya. Şimdi fps ile ekran tazeleme uyuşuyor. NVIDIA ayarlarından düşey senkronizasyonu "3D uygulama ayarlarını kullan" olaran seçtim düzeldi. Teşekkür ederim..
Bu arada ekranım gayet iyi dostum. İnsanımız marka takıntısından vazgeçip farklı ve özellikle yerli markalara ön yargılı bir şekilde yaklaşmasa belki her şey daha güzel olur he ne dersin?

Selam bende de aynı problem var, Sistemim bu şekilde + 27'' 144 Hz monitörüm var. Fakat COD Warzone'da ve PUBG gibi oyunlarda aldığım FPS 45-90 Arası (En düşük ayarlarda)
Bende VYSNC test yaptığımda monitörümün 90-100 fps veriyor. Çözüm bulamadım ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz ?

(Ekran kartı sürücüleri ve Biosu'da yeni güncelledim)
Screenshot_1 (2).jpg

Selam bende de aynı problem var, Sistemim bu şekilde + 27'' 144 Hz monitörüm var. Fakat COD Warzone'da ve PUBG gibi oyunlarda aldığım FPS 45-90 Arası (En düşük ayarlarda)
Bende VYSNC test yaptığımda monitörümün 90-100 fps veriyor. Çözüm bulamadım ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz ?

(Ekran kartı sürücüleri ve Biosu'da yeni güncelledim)
Eki Görüntüle 560978
dostum nvidia denetim masası ayarlarına elledin mi hiç?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı