Çözüm FreeSync Titreme Problemi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
17
Daha fazla  
Selamlar. Forumda çok fazla problem yaşayan gördüm ve konuların geneli sonuçsuz kalmış. Çözüm olması amacıyla V rate düşürmeyi göstereceğim. Bu adımları FreeSync aktifken yapmanızı öneririm. Öncelikle CRU'yu indirin:
Ardından programı açın. Önünüze gelen tablodan üstte "Edit" kısmına gelin. Tabii seçilen monitörün aktif olduğundan emin olun.

1.png

Önünüze şöyle bir pencere gelecek:

2.png

İşaretlediğim bölümden monitörünüzün sahip olduğu maksimum yenileme hızının bir düşüğünü yazın. Benimki 144 mesela, 143 yazdım. OK butonuna basın ve tekrar ana programdan OK deyin. Sistemi restartlayın veya restart64.exe'yi çalıştırın. İşe yarayıp yaramadığını daha önceden problem yaşadığınız oyunlardan anlayabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar! :)

Bir sorum olacak, oyun içinde 144 fps alamasak bile oluşan titreme problemleri için bunu uygulamak işe yarar mı? Ya da oyun içinde vsync'i 144Hz değil de alınan fps'e göre ayarlamak fayda sağlar mı?

FreeSync kapalıyken aynı şekilde mi? FreeSync açıkken titreme yaşıyorsan deneyebilirsin. Titreme yaşamamak için 144 FPS veya üzeri almak zorunda değilsin. Bu titreme parlaklığın düşmesi-artması tarzı mı?

Titremeden kastınız nedir? 144 Hz kullanıyorum acaba bunca zamandır ekranı titreyerek mi kullandım?

FreeSync kapalıyken aynı şekilde mi? FreeSync açıkken titreme yaşıyorsan deneyebilirsin. Titreme yaşamamak için 144 FPS veya üzeri almak zorunda değilsin. Bu titreme parlaklığın düşmesi-artması tarzı mı?
Evet, mesela bir oyuna girerken parlaklık minimal seviyede ama gözle görülebilecek türden parlaklık azalıp tekrar artıyor ve daha sonrasında sabit bir parlaklığa dönüyor. FreeSync kapalıyken henüz denemedim, sürekli açıktı şu ana kadar. Parlaklık konusundaki durumla ilgili aydınlatabilirseniz sevinirim. Oyuna girmeden önce menüde 120-130 fps'e sabitleyip giriyorum.

Titremeden kastım ani parlaklık artışı azalışı tarzı, yanıp sönme gibi ancak tam olarak değil. Hertz'i düşürülmüş monitör gibi diyebilirim. 144Hz monitörün 60 veya değişken Hertz'de çalıştığını düşün.

Anladım hocam. ASUS VP249QGR 144Hz monitör kullanıyorum. FreeSync açık şu anlık böyle bir problem yaşamadım. Umarım en kısa zamanda yaşayan arkadaşlarda çözer.

ASUS VG24VQ TUF Gaming monitör aldım 2 3 gün oluyor ölü piksel testi yaptım sorun çıkmadı ufo testi yaptım arkada hareket ediyormuşçasına görüntü olduğunu gördüm sanırım gosthing deniliyor onun dışında herhangi bir test yapmadım fakat dünden beridir linkini attığım şekilde ETS 2 olsun Witcher 3 olsun ekranım titreme yapıyor arkadaşlar aldığıma pişman olmaya başladım sizce sorun nedir iade etmeli miyim yardımcı olabilir misiniz?
Not: Telefon kamerası ile alakalı bir durum değil gözle ne görüyorsam kamerada onu çekmiş
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı