FreeSync ya da G-Sync kullanamamak önemli mi?

Halilssss

Megapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu aralar 144Hz monitör arıyorum. Ekran kartım GTX 970 G-Sync çalıştırıyor fakat FreeSync olan monitörde G-Sync çalıştırılamıyor. Bu Sync'ler açık olmazsa görüntüde yırtılmalar olacağını biliyorum. Demem o ki bu durumda 144Hz monitör almaya değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu biraz daha subjektif bir konu aslında. 144 Hz mı ihtiyacınız var yoksa iyi bir görüntü kalitesine mi ona göre karar verin.

Genellikle rekabetçi FPS oyunları oynadığım için 144hz önemli şuan.Ama her 144 FPS altını gördüğümde yırtılma,takılma görmek istemiyorum.

Sync olmadan 144 Hz monitör kullanan arkadaşlar fikirlerini yazarsa daha iyi olur. Çok fazla bir yırtılma söz konusu değilse öyle yaparsınız. Açıkçası ben de synicsiz ekrandan AMD Freesync ekrana geçtim, aman tanrım diyecek bir fark yok. Ne fark var gördün derseniz de marka açıklamalarında yazan şeylerin yalancısı olacağım :)

ViewSonic VX2458-C-mhd 23.6" 144 Hz 1ms monitörle freesync açmadan oynuyorum gayet tatmin edici bir görüntü alıyorum bence monitörün 144 Hz olması çok fark ediyor. Sync o kadar ön plana çıkmıyor. Bu arada ekran kartım RX 570 4 GB.

G-Sync olan bir monitöre vereceğin parayı ekran kartının üstüne ekler yeni bi kart alırsın ve böylelikle G-Sync'e gerek kalmaz. O kadar da önemli değil merak etme, ben hiç kullanmadım gerekte duymadım.

Panel native(gerçek) 144 Hz ise pek farkedeceğini sanmıyorum ekran kartınız 144 FPS'i geçmediği sürece çok sıkıntı olmaz ama ilerlemeli oyunlarda FreeSync keyifli olabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı