FreeSync yenileme hızını düşürüyor

ArmaganOz

Decapat
Bugün aldığım Samsung C27HG70 monitörü kurdum. 2. Monitörüm olarak da eski monitörümü yeni aldığımın yanına koydum. Sorunum şu:
FreeSync açınca monitör 144 Hz'den 100 Hz'e düşüyor fakat FreeSync kapalıyken renk derinliği 10 Bit'ten 8 Bit'e düşüyor. Yani 10 Bit renk derinliği için FreeSync'i açmam gerekirken, 144 Hz için FreeSync'i kapatmam gerekiyor. FreeSync açık halde 10 Bit renk derinliği, 144 Hz tazeleme hızını nasıl elde edebilirim?

Not: Kablo olarak monitörün kutusundan çıkan HDMI kablosunu kullanıyorum.

HDMI'la açamıyoruz sanırım FreeSync'ı. Bende de aynı monitörün 32'' olanı var. Nvidia Denetim Masası'na gelmedi HDMI ile FreeSync ayarı.

Monitörde Freesync var ve hdmi kablo ile açabiliyorum bunlarda bir sorun yok. Sorunum Freesync açınca tazeleme hızının 100e düşmesi.

RX 590 ekran kartım var. FreeSync bende ghosting sorunları doğuruyor. Fareyi çevirdiğimizde objeyi takip eden izler şeklinde tanımlayabilirim. FreeSync'ı kapattığım anda sorunum çözülüyor. O renk akması kayboluyor. Monitörüm MSI Optix MAG271CQR. DP kablosuyla bağlıyorum. HDMI da denedim aynı sorun devam ediyor.

FreeSync'ı G-Sync olarak kullanamıyor muyuz NVIDIA kartlarda. Ondan bahsediyorum.

Nvidia kartlarda freesync 417.71 sürümünden sonra belirli monitörlerde kullanıma sunuldu. Freesync açık kaynak kodlu bir teknoloji olup AMD'ye özel üretilmemiştir.

Kaynak: Nvidia driver unlocks FreeSync monitor support for GeForce graphics cards

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…