Frekansları farklı RAM sorun çıkarır mı?

Mahmut Kılınç

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda, XPG AX4U300038G16A-SR30 DDR4 olan 2 tane RAM var, bir de her şeyi aynı tek frekansı farklı olan 2 tane daha RAM var. Bu bilgisayarı yavaşlatır mı? Çünkü bilgisayar özelliklerine göre çok yavaş yani bunun normal olmadığını düşünüyorum. Sürekli fare takılıyor, programlar dönüyor, bende sorunun RAM olduğunu düşünüyorum. Bir de bilgisayara sonradan taktığım 2 RAM hafif nemliydi bende kuruttum bilgisayara taktım başta çalışmıyordu bende slota takılan yeri silgi ile temizlemeyi denedim bir tanesi çalıştı diğeri çalışmadı çalışmayanı tekrar temizledim o da çalışmaya başladı. Cevaplarınızı bekliyorum, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşük olanın frekansıyla çalışır 2 RAM de.

Bilgisayarı yavaşlatır mı peki, şuan bilgisayar aşırı yavaş, donmalar oluyor. Yani bilgisayarda 32 GB RAM, AMD Ryzen 7 5700X işlemci ve AMD Radeon RX 5700 var. Bu özellikte bir bilgisayarın bu kadar kasması normal değil. Üstelik 2 hafta önce Windows 11 Temiz kurulum yaptım, sorunun ne olduğunu bilen var mı?

En düşük frekansı RAM'in frekansında çalışacaklardır sorun olmaz.

Büyük o ekran kartı o işlemciyi destekleyemiyor sorun RAM'de değil.

Ekran kartı ile işlemci arasında mı sorun var. Bide ben bilgisayara Windows 10 kurmayı düşünüyordum bu sorunu düzeltmez di mi?

Ekran kartı ile işlemci arasında mı sorun var. Bir de ben bilgisayara Windows 10 kurmayı düşünüyordum bu sorunu düzeltmez değil mi?

Windows 10 kuruştan da sorun düzelmez sorun ekran kartında galiba ekran kartı işlemci besleyemiyor sanırım.

Bunu nerden anladınız ve hangi parçayı değiştirmem gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…