Fren disk değişimi sonrasında el freni tutmuyor

Rasetsu

Picopat
Herkese merhaba,

1 hafta kadar önce arabanın disklerini değiştirdim. Değişimden beri de 150 km kadar yol yaptım. Frenlerde tutmama gibi bir sorun görmedim ancak 1 gün önce hafif yokuşta arabayı park etmem gerekti ve el freninin tutmadığını aracın kaydığını fark ettim. 1-2 gün içerisinde aynı ustaya geri götüreceğim bakması için ancak bunun sebeplerini merak ettiğim için konu açıyorum. El freninin tutmasının sebepleri ne olabilir? Yeni değişimde normal bir durum mudur? Disk ve balata değişimden sonra yeni diske adapte olmamasından dolayı biraz süre ve km yapmak gerektiğine dair birkaç yazı daha önce okumuştum. Bununla bağlantılı olabilir mi?
Bilgisi olan arkadaşları varsa bilgilendirirse sevinirim.

Normal fren hidrolik olduğu için kendisini ayarlar fakat el freni telli olduğu için ayar yapması lazım. Elektronik el freniyse durum farklı.

Hocam araç modeli ve markasını yazarsanız daha hızlı yanıt alabilirsiniz diye düşünüyorum. Sistem her araçta aynı değil malum.

Merhaba, el freni teliyle ilgili problem oluşmuş olabilir, balatayı kalitesiz kullandıysa tutuşu zayıflatmış olabilir. Çok ciddi bir durum değil gibi duruyor anlattığınıza göre. Size tavsiyem ustaya götürmeden önce sert frenlemeler yapmanız olacaktır. 50-60 km hızla giderken sert frenlemeler yapın bir de öyle deneyin. Eğer çözüme ulaşmazsa ilk bakacağınız yer el freni teli olsun.

Hocam araç modeli ve markasını yazarsanız daha hızlı yanıt alabilirsiniz diye düşünüyorum. Sistem her araçta aynı değil malum.
2006 Model Toyota Avensis. Mekanik el freni

Dediğinizi frenleri test etmek amacı ile 60-80 km hızlarda ani frenler ve hafif frenlemeler ile denedim. Normal frenlerde fazla sorun yok. Ancak el freni anlattığım durumda

2006 Model Toyota Avensis. Mekanik el freni

Dediğinizi frenleri test etmek amacı ile 60-80 km hızlarda ani frenler ve hafif frenlemeler ile denedim. Normal frenlerde fazla sorun yok. Ancak el freni anlattığım durumda

O zaman tel ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…