Fren pedalı şişme iptali yapılabilir mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Araba boştayken fren pedalına basınca pedal şişiyor ve ön frenleri etkisiz hale getiriyor. Bu özellik ne işe yarıyor bilmiyorum ama iptal ettirmek istiyorum, böyle bir işlem mümkün mü?

Tahmin edebileceğiniz gibi sizin ayağınızla basmanız aracı durduracak kadar güçlü bir hareket değil. Bir yerden destek alması gerekiyor. O desteği sağlayan arkadaş gücünü emme manifoldundan alır genelde. Boşa atarsanız iş gören bir emme oluşmaz.

Yani aracı hatalı kullanıyoruz. Doğru kullanırsanız böyle dertleriniz olmaz.

Bu bir özellik değil, bir özelliğin sonucu.

Bir ihtimal fren yollarında tıkanma falan olmuş olabilir. Normal kullanımda da kayda değer miktarda yaşıyorsanız kontrol ettirin.
Bir şekilde fren sertliğinin ayarında sorun olmuş da olabilir ama o olursa da tüm sistemde sorun hissetmeniz gerekir.

Araba boştayken fren pedalına basınca pedal şişiyor ve ön frenleri etkisiz hale getiriyor. Bu özellik ne işe yarıyor bilmiyorum ama iptal ettirmek istiyorum, böyle bir işlem mümkün mü?
Fren Hidrolik yağının eksilmesiyle alakalı bir durum diye biliyorum fren şişmesini. Fren yağına baktırmalısınız.

Fren Hidrolik yağının eksilmesiyle alakalı bir durum diye biliyorum fren şişmesini. Fren yağına baktırmalısınız.
Araba çalışırken frende bir sorun yok motor çalışır durumda değilken şişme ayarını iptal etmek istiyorum motor çalışmıyorken bastıkça şişiyor pedal.

Araba çalışırken frende bir sorun yok motor çalışır durumda değilken şişme ayarını iptal etmek istiyorum motor çalışmıyorken bastıkça şişiyor pedal.

İnternette gördüğüme göre bu bir ayardan ziyade fren servo arızası olarak gözüküyor. Bir servise veya frenciye gitmelisiniz.

@Coderman128 ben de size olması gerekenin o olduğunu, bir sorun olmadığını, tasarımın o yönde olduğunu, oturup sıfırdan fren sistemi tasarlanması gerektiğini (ki motor calismiyorken nereden güç çekeceksiniz çok merak ediyorum) anlatmaya çalışıyorum ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Size bozuk olmayan ama sizin bozuk sandığınız aracınızla mutluluklar diliyorum.

@Vavien.'in dediği gibi, fren servosu; emme manifoldundan gelen havayla oluşan vakum basıncından sürücünün pedala uyguladığı kuvvetin azalmasını, pedalın yumuşamasını sağlıyormuş. Yani anlattığınız durum için aracınız normal.

Son düzenleme:
@Osmik41 yok canım. Olur mu öyle şey? Araç bozuk. Adamlar sus olsun diye anahtar ve motor koymuşlar. Kapalıyken frenleri çalışması lazım. Hatta inanır mısınız o kadar aptal mühendis bir araya gelip kullanım kılavuzuna bile yanlış yazmışlar. Hep cahillik işte. Oysaki konu sahibine sorsalar doğrusunu öğrenip ona göre yaparlardı arabayı.

Hocam sakin . Arkadaş mesajındaki yazdığın ilk kısmı görmemiş, dikkat etmemiştir. O yüzden yazdığın mesaja şişme ayarı diye devam etmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…