Frisby 9235G PSU Nasıldır?

meakerem

Hectopat
Merhaba, yakın bir zamanda 4500-5000 TL civarı bir sistem topladım. Kasa olarak emin değildim, bir görevliden bana kasa önermesini rica ettim ve bu kasayı önerdi. İnternette kasanın kalitesiz olduğu görüşleri var. Bir iki kere elektrik kesintisi yaşadım. Bir sıkıntı olur mu, görüşlerinizi alabilir miyim? (O kadar bilgili değilim ve biraz telaşlıyım kusura bakmayın.)

Bu tarz fason markalardan bilgisayar parçası alınmaz, hele dengesiz elektrik alt yapısı olan ülkemizde PSU hiç alınmaz. Rastgele bir doğu ülkesinde markasız ve denetimsiz üretilen PSU'ların üzerine farklı markaların adını yapıştırıyorlar ve farklı ülkelere gönderiyorlar. Bizim ülkemizdekiler de bunlar.

Aynı kasadan bende sipariş verdim elime geçmesini bekliyorum. 650W modelini satın aldım ben. Bir arkadaşım RTX 2060 ile sorunsuz kullanıyor. Benim sistem düşük olduğu için tercih ettim.

Ben evde ve ofiste frisby kullanıyorum.

Ofiste FRISBY FC-9235G 600W kasaya
-Gigabyte a320 s2h anakart
-amd ryzen 3 2200g
-gigabyte gtx 1050
-ballistix sport lt 3000 mhz 8 gb ram
-crucial 240 gb ssd

Evdeki bilgisayarda 92374
FRISBY GC-9250G GAMEMAX RAPTOR 650W RGB kasaya
-Gigabyte b450m s2h
-amd ryzen 5 2600
-Gigabyte aorus rx580
-corsair 8x2 gb 3000 mhz ram
-adata 480 gb ssd

Kurulu şekilde kullanıyorum. Şimdilik bir sorun görmüyorum. Gayet güzel kullanıyorum.

Hele gamemax raptor kasaya hayranım. Baktıkça bakasım geliyor. Çok güzel, çok kaliteli ve çok ferah bir kasa. Ama baya büyük ve ön ve yan temperli can olduğundan ağır.

Son düzenleme:
PSU'nun şakası olmaz. Herhangi bir elektrik dalgalanması vs. bir şey olursa kalitesiz PSU sistem bileşenlerine zarar verebilir. Bu zararı da bil bakalım kim karşılıyor?
Tabi ki sen!

5000 TL değerindeki bir sistemi böyle bir PSU ya emanet etmek gerçekten büyük risk, sertifikalı, gerekli testlerden geçmiş bir PSU ile değiştirmenizi öneriyorum.

Kasa çok iyi gözüküyor yav

Yaklaşık 1 hafta oldu kasayı alalı. Malzeme kalitesi çok iyi sayılmaz. Daha önce Dark marka ve corsair kasa kullandım. Frisby'e göre daha sağlamdı. Ağır bir insan değilim. Kısa süreliğine oturacak yer bulamayıp kasanın üzerine çok oturduğum oldu. Dark ve Corsair marka kasada hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım fakat Frisby'de ilk seferinde kasa çöktü. Yamuldu yani. PSU konusunda bir sorunum yok. Sistemim aşağıda mevcut. Çok yüksek bir sistem olmadığı için yeterli gördüm. Tabi yüksek bütçeli sisteme almak çok saçma olur. 429 TL'den başlıyor. 650TL - 700 TL'ye daha kaliteli marka PSU'lu kasalar da mevcut. Tasarım ve PSU olarak daha hoş duruyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yüklediğim video'dan bakabilirsin. Ben Aigo DR12 model fanları taktım sisteme.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…