Frisby panda FC-9405G için PSU önerisi

Manco

Hectopat
Sistemimde;

Frisby panda FC-9405G kasa.
Frisby 650W 80+ PSU.
Ryzen 5 5600 işlemci.
RTX 4060 OC ekran kartı.
ASUS Prime B550M-K anakart var.

Bilmeden bir hata yapıp Frisby PSU aldım ve şimdi değişmek istiyorum. Bu sisteme ve kasaya uygun hangi PSU'yu alabilirim?
Şöyle bir PSU buldum ancak kasaya uyumlu mu emin değilim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. (Bütçe 2000-2.500)

Sistemimde;

Frisby 650W 80+ PSU.
Ryzen 5 5600 işlemci.
RTX 4060 OC ekran kartı.

Bilmeden bir hata yapıp Frisby PSU aldım ve şimdi değişmek istiyorum. Bu sisteme ve kasaya uygun hangi PSU'yu alabilirim?
Şöyle bir PSU buldum ancak kasaya uyumlu mu emin değilim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. (Bütçe 2000-2.500)
ATX Standartında her psu uyumludur.

Sistemimde;

Frisby 650W 80+ PSU.
Ryzen 5 5600 işlemci.
RTX 4060 OC ekran kartı.

Şöyle bir PSU buldum ancak kasaya uyumlu mu emin değilim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. (bütçe 2000-2.500)

Üstte arkadaşın dediği gibi eski olmayan her model uyar. Benim önerim 600W üstü almanız ileriye dönük olur.

degistirilmeli mi yoksa bir arıza yoksa kullanmaya devam mı edilmeli?
Bende onu düşünüyorum aldığımdan beri hocam. Yaklaşık sistemi alalı 2 ay oldu. Suanlık biraz sesli çalışması hariç bir sorun yok. Ama bazi arkadaşlar patlar,matlar dediği için hemen almayı düşündüm. Eğer 1 yıl idare eder derseniz o zaman çok daha iyi bir bütçe ayırabilirim (Akım korumali prizde kullanıyorum)

@Manco oreki ne derse onu yapın, işin uzmanı o ancak patlama ve sisteme zarar verme konusunda günümüzde birçok parça belli standartlara göre üretildiğinden benim anladığım genel anlamda (PSU'u kendi kabloları ile kullanmayıp başka/eski PSU'nun kablolarını başka/yeni PSU'a takma durumu hariç, PSU değiştiriseniz sakın bunu yapmayın) herhangi PSU arızasında kalitesiz PSU'nun kendisi bozuluyor, kendisi kullanılmaz hale geliyor. Patlama konusunda içinden elektrik geçtiği için insan haklı olarak korkuyor ama bomba gibi patlayan bir şey değil, bir kuru gürültü çıkararak patlayan şey kondansatörün kendisi. (neden psu'lar C4 degildir). Peki elinizdeki veya yeni alcağınız ürün ne kadar dayanır? Oreki'nin söylemine göre bu "deprem tahmini yapmaya benzer". Kimin ne kadar gideceği belli olmaz ancak doğal olarak kaliteli bir PSU daha uzun süre dayanır. Tekrar hatırlatayım, oreki ne derse onu yapın. Normalde bütçesi kısıtlı olanlar için bütçe oluşturana kadar elinizdekini kullanın diyor eğer sizin harcayacak 2600 liranız varsa ve kaliteli bir PSU almak istiyorsanız C650 Gold'u alıp elinizdekini de herhalde satarsınız he yoksa tahminen elinizdekini de kullanabilirsiniz, diyecektir. Ayrıca bir küçük bilgi daha, akım korumalı priz ben de kullanıyorum ancak onların sağlayabildiği tek şey de surge - Giriş yüksek gerilim koruması. (PSU korumaları ne işe yarar?)

Evet şuan bir miktar bütçem var ancak ssd, soğutucu falanada ihtiyacım var. Eğer psuyu değişirsem kısa vadede bunları almam zor. O yuzden tek korktuğum konu parçalara zarar vermesi. Beni 7-8 ay idare etse bile yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı