Frisby PSU iyi mi?

yusufzatenoyle

Decapat
Daha fazla  
Herkes Frisby PSU'ya C4 falan diyor, patlar diyor. 1 ayda benimki 4 yıldır duruyor, hâlâ kullanıyorum. Bilgisayarı kapatmıyorum, akşamları ışık olsun diye bilgisayar 8 gündür açık, hâlâ bir şey olmadı. Frisby 650W 80+ sertifikasız, çok fazla elektrik gidip geldi ama bir sıkıntısı yok. Niye Frisby'e bomba diyorlar?

Şansa kullanıyorsun. Kötü olmasının birçok sebebi var. Elektrik kesintisi PSU'ya zarar vermez zaten. Olursa SSD'ye veya HDD'ye olur. Ayrıca sertifikanın bir önemi yok. Belirli firmalar para verip bile alıyor. Önemli olan iç bileşenler ve nasıl kullanıldığı.

Son düzenleme:

Tamamen şansınıza eğer sertifikası olup da güvenilirliğine dair ispat yoksa. Ayrıca evinize gelen elektrik hatlarının kalitesi de burada bir faktör. Şahsen benim her zaman bilgisayar dizenlere söylediğim asla ve asla PSU'da ucuza kaçılmaması gerektiği. Çünkü şanssızlığa ucuz PSU yanarsa tüm sistemi beraberinde yakar.

Aynı şekilde bende 6 yıldır Frisby 650W PSU kullanıyorum. Mediamarkttan Frisby kasa almıştım PSU'su ile beraberdi. Hiç sıkıntısını görmedim 50 kere elektrik gitmesine rağmen. Fakat yakında değiştiricem artık ömrünü doldurmaya bence başlamıştır.

Airbagsiz araba kullanmak gibi. Rastgele biri C4 dedi diye kötü namı yok böyle dandirik PSU'ların. Umarım başına bir iş gelmeden değiştirmiş olursun.

Sistemin kaç Watt yük bindirdiğide önemli bir faktör doğrusu.
100W bile çekmeyen bir ekran kartı ile 50-60W çeken i5 9400 kullanırsanız PSU bi bakıma zorlanmıyor zaten. Çoğunlukla iyi bir yüke girdiğinde insanların elinde kalıyor.

Yoksa bende 15 yıl Everest PSU kullandım zamanında, merdiven altı üründü ama 20-30W çeken ekran kartı ile rahat tabi. Günün sonunda yinede bozuldu ama bunun bir etkisi şans, diğeride pek yük binmemesi.

aynı kanka arkadaştada var oda 3 yıl önce aldı 0 problem frisby 650w modelinde hiç bir sıkıntı yok diğer modelleri bilmiuorum herkes kötülüyor ama

Arkadaşımın ekran kartı 250 watt kullanıyor ama sıkıntı olmuıyor gene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…