Frostpunk 2 alınır mı?

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
9 doları Sifu için harçamıştım ve 2 saatten sonra iade edebilirim. Açıkçası iyi bir oyun ama piyasanın güncel oyunlarını oynamakta bir başka... Fakat bu yeni oyunların yine eski seri oyunlarına bağlı kalmaması gibi gibi çok fazla "kötü" yanları da oluyor. Frotstpunk 2'de tam bu yüzden, yorumları en az %80 ve üstü oranla olumlu olacakken, %74 gibi tahminimden düşük bir inceleme oranı almış. Mesela "inşa mekanikleri gibi mekanikler azalmış, daha çok metin okuma ve seçime dayalı bir oyun çıkarılmış" gibi şeyler yazıldığını fark ettim. Sistemim yeni sayılır ve bu süre zarfı içerisinde Frostpunk oyununun ilk oyununu oynayamadım. Buna rağmen 2. oyunu alırsam acaba iyi etmiş olur muyum?

Yazsam spoiler vereceğim. 1 saat oynayıp iade ettim. Frostpunk 1 95 saat oynadım. Ana senaryo bitirdim diğer senaryoları bitiremedim ama bitirmesem de hala oynarım. Oyun zorluğun farkındayım ama keyif alıyorum. Frostpunk 2 de beğenmediğim yönler var. Ben Darkest Dungeon 2 ve Frostpunk 2 gibi devam oyunları yapan firmaların bazı devam oyunlarında başarılı olduğunu düşünmüyorum. İstiyorsanız Twitch'ten izleyin. Kafanıza yatar belki. Sorunuza cevap alınmaz. Ayrıca Sifu ile alakalı yazayım zor bir oyun.

Yazsam spoiler vereceğim. 1 saat oynayıp iade ettim. Frostpunk 1 95 saat oynadım. Ana senaryo bitirdim diğer senaryoları bitiremedim ama bitirmesem de hala oynarım. Oyun zorluğun farkındayım ama keyif alıyorum. Frostpunk 2 de beğenmediğim yönler var. Ben Darkest Dungeon 2 ve Frostpunk 2 gibi devam oyunları yapan firmaların bazı devam oyunlarında başarılı olduğunu düşünmüyorum. İstiyorsanız Twitch'ten izleyin. Kafanıza yatar belki. Sorunuza cevap alınmaz. Ayrıca Sifu ile alakalı yazayım zor bir oyun.
Aşırı bir hardcore oyunda istemiyorum ve Sifu da belli başlı tuş kombinasyonlarını YT'den izlemeden yapamadım. Çünkü 128 oyunluk Steam kütüphanemde o kadar "iyi zamanlama" gerektiren oyun görmedim, özellikle tuş kombinasyonu açısından. Bu aslında iyi bir şey ama belli bir süreden sonra challenge atıyormuşum gibi hissetmeye bile başlayabilirim.
Bana, böyle keyifli bir zorluk yaşatan, hatta belki de Dying Light, Far Cry gibi, en azından God of War gibi fantastik olmayan, kısmen gerçekçi olan oyunlara da ihtiyacım olabilir. Bunu "açık dünya" oyunlarından strateji oyunlarına kadar geniş yelpaze de tercih etmek istemiyorum, sadece şuan da Game Dev Tycoon diye başka oyuna baya sardığım için Frostpunk 2 biraz gözüme takıldı...
Teşekkür ederim bu arada

Frostpunk 2, Frostpunk 1'i oynamış ve beğenmiş kesim için bir tık hayal kırıklığı olmuş. Ben ilk oyunu oynamadığım için ikinci oyunu gayet iyi buldum.
Kaç saatlik bir oynanış süresi sunar sence? Stratejisi ne kadar derin?

Aşırı bir hardcore oyunda istemiyorum ve Sifu da belli başlı tuş kombinasyonlarını YT'den izlemeden yapamadım. Çünkü 128 oyunluk Steam kütüphanemde o kadar "iyi zamanlama" gerektiren oyun görmedim, özellikle tuş kombinasyonu açısından. Bu aslında iyi bir şey ama belli bir süreden sonra challenge atıyormuşum gibi hissetmeye bile başlayabilirim.
Bana, böyle keyifli bir zorluk yaşatan, hatta belki de Dying Light, Far Cry gibi, en azından God of War gibi fantastik olmayan, kısmen gerçekçi olan oyunlara da ihtiyacım olabilir. Bunu "açık dünya" oyunlarından strateji oyunlarına kadar geniş yelpaze de tercih etmek istemiyorum, sadece şu an da Game Dev Tycoon diye başka oyuna bayağı sardığım için Frostpunk 2 biraz gözüme takıldı...
Teşekkür ederim bu arada

Frostpunk 1 zorlar ama oyunun bir havası var. Oynatır. Dyingh light hayranı ve yeni gelecek oyunu bekleyen biri olarak, Saydığın diğer oyunlara ek Batman Arkham Knight ve serisi diyebilirim. Bitirdim Batman seirsi. The Witcher 3 seveni var sevmeyeni var. Son zamanlarda Ghost of Tsushima bitirdim. Grafik güzel ama oyunun kültürü kılıç dövüş mekaniği ne kadar etkilenirsiniz bilemem. Resident Evil Village benim en favori Resident Evil oyunumdur. Atmosferi çok beğendiğim. Saçma yönleri oldu ama güzel. Stranded: Alien dawn, endzone 1,2 ve surviving the aftermath inceleme videolarını izlemen tavsiye ederek önerdiğim oyunlardır.

Son düzenleme:
Frostpunk 1 zorlar ama oyunun bir havası var. Oynatır. Dyingh light hayranı ve yeni gelecek oyunu bekleyen biri olarak, Saydığın diğer oyunlara ek Batman Arkham Knight ve serisi diyebilirim. Bitirdim Batman seirsi. The Witcher 3 seveni var sevmeyeni var. Son zamanlarda Ghost of Tsushima bitirdim. Grafik güzel ama oyunun kültürü kılıç dövüş mekaniği ne kadar etkilenirsiniz bilemem. Resident Evil Village benim en favori Resident Evil oyunudur. Atmosferi çok beğendiğim. Saçma yönleri oldu ama güzel. Stranded: Alien dawn, endzone 1,2 ve surviving the aftermath inceleme videolarını izlemen tavsiye ederek önerdiğim oyunlardır.
Çok teşekkür ederim, ellerine sağlık hepsini tek tek düşüneceğim baya işime yaradı

İlk oyunu oynamadığım için mantığını kavramak adına en basit oyun modu olan "Vatandaş" modunda oyuna başladım. Daha sonra 2.bölümün ortasında, zorluğu değiştirerek başa döndüm. "Vatandaş" modunda sizi zorlayan tek şey kaynak yönetimi oluyor. Politik olaylar zorlayacı bir faktör olmuyor. Şu anda orta seviye zorlukta oynuyorum ve çok daha zorlayıcı olduğunu söyleyebilirim. Yasalara, araştırmalara, kaynak yönetimine, lojistiğe, politikalara vb sonuçlarını düşünerek karar vermeniz gerekiyor. Saat olarak bilemiyorum ama sıkılmadan 35-40 saati var gibi.

İlk oyunu oynamadığım için mantığını kavramak adına en basit oyun modu olan "Vatandaş" modunda oyuna başladım. Daha sonra 2.bölümün ortasında, zorluğu değiştirerek başa döndüm. "Vatandaş" modunda sizi zorlayan tek şey kaynak yönetimi oluyor. Politik olaylar zorlayacı bir faktör olmuyor. Şu anda orta seviye zorlukta oynuyorum ve çok daha zorlayıcı olduğunu söyleyebilirim. Yasalara, araştırmalara, kaynak yönetimine, lojistiğe, politikalara vb sonuçlarını düşünerek karar vermeniz gerekiyor. Saat olarak bilemiyorum ama sıkılmadan 35-40 saati var gibi.
Söylenildiği aksine güzel devam oyununa da benziyor gibi geliyor, dediğin gibi sadece ilk oyunu oynayanlar, devam oyunu olduğu için ama seriden biraz kopuklukta olduğu için hak ettiği değeri pek fazla görememiş. Açıkçası bolca okunacak ve asıl iyisi kararlara yönelik oyunsa "strateji oyunu" seven ben için baya yeterli.
Teşekkür ederim

Gamepass den dene sararsa al, hem bahaneyle gamepass keyfinide çıkarırsın
Hmmm düşününce iyi fikir ama bilemiyorum. Diablo, Forza Horizon 5 gibi oyunlar içinde önerilen bir platform ama yani bu tür oyunlar 1 aylık gamepass için bana yetmez, hikaye ağırlıklı oyun oynasam çoğunda Türkçe altyazı yok. Yeni oyunlar ekleniyor eğer oynayabileceğim bir kaç oyun geldiyse oynanış süresi kısa olabilir. Veya belki de sadece Frostpunk 2 için alırım orası belli değil. Fikir için teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı