FearlyGhost
Hectopat
- Makaleler
- 2
malasef alıcam artık 320 TL ye yapıcak birşey yok@Anlck Normalde bu bütçelerde Akasa 600W 80+ Bronze veya SilverStone 600W 80+ Bronze alınması lazım ama siz internetten almıyorum yazmışsınız bu PSU'lar Vatan'da yok. Fiyatına göre bence iyi değil. 250 TL gibi fiyat iyi olurdu. Vatan'dan en alınası PSU bu gibi ama bütçenizi aşıyor:
COOLER MASTER WATT 80PLUS 600W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
COOLER MASTER WATT 80PLUS 600W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com 
İki çeşiti var bir tanesi sertifikasız bir tanesi 80+ %85 verimlilik. Buda bronze sertifikasına eş değer.@My0neSS FSP'nin iyi marka olduğunu bende biliyorum ama önerdiğim PSU 552W verir iken FSP AHBC 600W, 540W veriyor. Ayrıca hatırladığım kadarıyla 80+ Bronze sertifikası yok.
sen PSU önerirmisin 1 tane ama internet üzerinden alamam yani vatan dan olması gerekiyorTeknoloji pazarından 200TL'ye alabilirsin. Güvenli bir sitedir.Aerocool VX Plus 500W Güç Kaynağı (AE-VXP500) Fiyatı
Aerocool VX Plus 500W Güç Kaynağı (AE-VXP500) en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com 
Bu sisteme gerçekten çok çok gereksiz pahalı bir PSU seçimi o watt değerleri.
Yani saçmalıktan başka bir şey değil. 500W bile çok fazla.
"Sanane adam fazla fazla alsın işte belki upgrade yapar." diyen olacaktır fakat 80+ verimlilikte bile 600W güç kaynağı şebekeden 750W güç çekiyor. Buda elektrik faturasına gerçekten hatırı sayılır şekilde yansıyor. Hem fazladan para vermezsin alacağın PSU'ya hem elektrik faturasındaki o ciddi farkları indirgersin çünkü 500W olunca bu değer 625W oluyor.
Sonuçta benim bütçeme bir zarar yok cebindeki parayı savunuyorum. Empati yapacak olursam benim böyle bir sistemim olsaydı tercih edeceğim PSU emin ol en fazla 500W olurdu ki para sıkıntım varsa da hiç beklemeden 450W veya 400W'lık düzgün markanın OVP, OPP, UVP, SIP, SCP gibi korumaları barındırmasına dikkat ederek seçimimi yapardım ama sana attığım model gerçekten F/P bir ürün ve kendini marka olarak kanıtlamayı bırak Aerocool VX Plus modeliyle de kendini kanıtlamış bütçe dostu bir üründür.
Teknoloji pazarından 200TL'ye alabilirsin. Güvenli bir sitedir.Aerocool VX Plus 500W Güç Kaynağı (AE-VXP500) Fiyatı
Aerocool VX Plus 500W Güç Kaynağı (AE-VXP500) en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com 
Bu sisteme gerçekten çok çok gereksiz pahalı bir PSU seçimi o watt değerleri.
Yani saçmalıktan başka bir şey değil. 500W bile çok fazla.
"Sanane adam fazla fazla alsın işte belki upgrade yapar." diyen olacaktır fakat 80+ verimlilikte bile 600W güç kaynağı şebekeden 750W güç çekiyor. Buda elektrik faturasına gerçekten hatırı sayılır şekilde yansıyor. Hem fazladan para vermezsin alacağın PSU'ya hem elektrik faturasındaki o ciddi farkları indirgersin çünkü 500W olunca bu değer 625W oluyor.
Sonuçta benim bütçeme bir zarar yok cebindeki parayı savunuyorum. Empati yapacak olursam benim böyle bir sistemim olsaydı tercih edeceğim PSU emin ol en fazla 500W olurdu ki para sıkıntım varsa da hiç beklemeden 450W veya 400W'lık düzgün markanın OVP, OPP, UVP, SIP, SCP gibi korumaları barındırmasına dikkat ederek seçimimi yapardım ama sana attığım model gerçekten F/P bir ürün ve kendini marka olarak kanıtlamayı bırak Aerocool VX Plus modeliyle de kendini kanıtlamış bütçe dostu bir üründür.
"PSU boştayken" diye bir şey yazmadığım açık ve net olsa gerek.PSU'nun boştayken bile tam kapasitesi kadar elektrik çektiğini iddia etmişsiniz. Ancak 600W bir PSU boşta 200W bile çekmeyecektir. İsterseniz 1000W güç kaynağı takın. Aynı verimlilik değerlerine sahip iki PSU da benzer elektriği çekecektir. Yani elektrik faturasına ekstradan bir değer yansımaz.
Aynı sistemde 500W ya da 800W kullansanız dahi full kullanımda harcadığı elektrik -aynı verimlilikte olduğunu varsayın- ve elektrik faturasına yansıdığı değer değişmez. Her iki PSU da benzer elektriği çekerler. Yukarıda yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor."PSU boştayken" diye bir şey yazmadığım açık ve net olsa gerek.
Sadece bir örnekti.