@truetech, ben Line Interactive bir UPS kullanıyorum. Haliyle pasif bir soğutması söz konusu. Fan bulunmadığı için ses durumunuz hakkında yorum yapamayacağım. UPS'e uzatma takma hususundaysa biraz gelenekçi olup 4 çıkış bulunan ürünü masanın en optimum yerine konumlandırdım ve önemli olan parçaların kablolarını taktım. Ancak @Yener K. Hocam'ın birden farklı konuda da belirttiği üzere uzatma kablosu takmak sorun teşkil etmiyor.
Merhaba. Hocam; "oda topraklı prizi - uzatmalı priz - akım korumalı priz - Online UPS – uzatmalı priz - akım korumalı priz - tüm bağlı cihazlar" şeklindeki bu montaj şekliyle UPS'nizi şebeke öncesi girişi ve UPS prizleri çıkışı şeklinde ayrı uzatma ve akım korumalarla konuşlandırmışsınız, tam anladığım üzere. Bu konuda herhangi bir çizim (montaj) şeması olmadığı için de bu metinden bu şekliyle bir çıkarsamayı ben yapabildim. Çok aşırı (ekstrem) kablo metrajları olmadıktan sonra Online UPS'nizin arka prizleri sonrasındaki bu kullanım şekliyle yine bir sakınca oluşturulmaz. Bu şekilde kullanım şekli de gayet sağlıklıdır, yani bu konuda bir sıkıntıyı oluşturamaz, hiç merak etmeyin. Bu şekildeki kullanımınız da çalışma masasındayken UPS'nin rahatsız edici fan sesinden olabildiğince uzak olabilmektir sanırım. Kolay gelsin.
Onu biliyordum fakat amacım akımın UPS'e gitmeden önce kendisini yüksek akımdan korumak. UPS bana göre biraz pahalı olduğundan dolayı bu endişem. Elektrik gittiği zaman UPS giriş prizini söktüğümde tüm topraklama kalkıyor, sökmemin nedeni ise elektrik geldiğinde UPS üzerine bir ihtimal yüksek dalga verebilir endişesi. Ayrıca Yakınımda hava şartları uygun olduğunda yıldırım çok düşüyor onun için hepsi için böyle bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Giriş kısmında belirttiğim prizlerle kullanmamın bir sakıncası var mı sizce?UPS ile akım korumalı priz kullanmaya gerek yok. Zaten UPS bu korumaları da yapıyor. Akım korumalı prizi diğer aletler için kullanabilirsiniz.