FSP Hydro 500W PSU RX6600 sisteme yeter mi?

Hwitsark

Hectopat
Yer
Antalya ve İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Öncelikle selamlar, bu aralar sistemimi yükseltiyorum. Ryzen 3 2200G işlemciyi Ryzen 5 5600'e yükselttim. Gigabyte A320M-S2H anakartı ASUS Prime B450M K II modeline yükselttim. 8 GB RAM'i 16 GB'a çıkardım. Şimdi sıra ekran kartımı yükseltmekte: Zotac GTX 1060 6 GB ekran kartımı Radeon RX 6600'e geçirmeyi planlıyorum.

Tabii güç kaynağım buna ayak uydurur mu, emin değilim. Şu an FSP Hydro 500W güç kaynağı kullanıyorum. Güç kaynağım bu yükseltmeler karşısında yetersiz kalır mı? Eğer yetersiz kalırsa, mümkünse sertifikalı bir güç kaynağı önerirseniz çok makbule geçer.

Referans alınabilir mi bilmiyorum ama MSI güç kaynağı hesaplayıcı sisteme RX6600 takarsam.
458 watts kullanır diyor. Güvenilir mi?
Sistemin çekeceği güç 400W bile olmaz.

Hocam merhaba hemen hemen yakın sistemim var ve 5 yıllık 500W güç kaynağım var sistem tam yükte sorun çıkarıyor no signal hatası veriyor problemin ekran kartından olmadığını deneyerek tespit ettik. PSU artık eskisi kadar verimli değil güç kayağını değiştirip en az 650W almayı düşünüyorum kaliteli olanlardan belki yardımcı olur bu yazım sana güç kaynağını hor görme en önemli parça o çünkü.

Hocam merhaba hemen hemen yakın sistemim var ve 5 yıllık 500W güç kaynağım var sistem tam yükte sorun çıkarıyor no signal hatası veriyor problemin ekran kartından olmadığını deneyerek tespit ettik. PSU artık eskisi kadar verimli değil güç kayağını değiştirip en az 650W almayı düşünüyorum kaliteli olanlardan belki yardımcı olur bu yazım sana güç kaynağını hor görme en önemli parça o çünkü.

Asla hor görmem. Zaten ki yetiyor olsa bile güç kaynağını 750W 80+ sertifikası olan bir modele yükselteceğim. Birkaç yıl sonra bir yükseltme daha planlarsam aradan çıkmış olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı