FSP HYPER 700W sistemde uzun bip sesi geliyor

Yer
Başkent
RAM
Corsair Vengeance 2x8 16GB 3600 MHz CL18 RAM
SSD veya HDD modeli
120 GB HyperX SATA SSD\500GB 7200 RPM Samsung HDD
Ekran kartı
MSI GTX 750Tİ Twin Frozr
Anakart
Gigabyte B450M-S2H
İşlemci
Ryzen 5 5500
Güç Kaynağı: FSP 700W HYPER 700
Ufak bir araştırma ile uzun süreli bip sesinin PSU arızası oluduğunu öğrendim ama bu nasıl bir arıza olabilir? PSU değiştirmeden önce hiç böyle bir şey olmamıştı ve bu PSU'nun arızalı olduğu ihtimalini güçlendiriyor. Şimdiye kadar 2 kere uzun bip sesi aldım. 1. ve 2. bip sesi arasında zaman farkı çok fazla, 1. sesi ne zaman aldım hatırlamıyorum ama bayağı oldu. Bunu çözmek için illa PSU'nun mu değişmesi gerekir? Uyarı bip sesini çok nadir aldığım için nerede ne sorun var anlaması çok zor bir durum. Bir fikri veya bir çözüm önerisi olan var mı? OCCT ile güç kaynağı testi yapsam sisteme zarar gelir mi?

Sadece 1 uzun bip sesi, bellek tazelenmesinde hata olduğunu gösterir. Eğer sadece 1 uzun bip sesi alıyorsanız RAM'lerinizde bir arıza söz konusudur.

1 uzun 1 kısa bip sesi, anakart veya BIOS çipinde arıza olduğu anlamına gelir. BIOS sıfırlmayı deneyin.

1 uzun 2/3 kısa bip sesi, ekran kartı arızası anlamına gelir. Ekran kartında bir sorun vardır.

Sadece 1 uzun bip sesi, bellek tazelenmesinde hata olduğunu gösterir. Eğer sadece 1 uzun bip sesi alıyorsanız RAM'lerinizde bir arıza söz konusudur.

1 uzun 1 kısa bip sesi, anakart veya BIOS çipinde arıza olduğu anlamına gelir. BIOS sıfırlmayı deneyin.

1 uzun 2/3 kısa bip sesi, ekran kartı arızası anlamına gelir. Ekran kartında bir sorun vardır.
Bip sesi kapatıp açana kadar veya yeniden başlatana kadar durmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı