FSP Hyper 80+ Pro 650W güç kaynağından gelen tıkırtı sesi

Daha fazla  
1 yıl olacak neredeyse elimde Vento VG20ANIN içinde gelen FSP Hyper 80+ Pro 650W güç kaynağı var ve yükte veya boşta fark etmeksizin takırtı sesleri geliyor. Sanırım boştayken daha fazla takırtı sesi geliyor. Anlam veremedim. Kasanın altından baktım toz dışında herhangi bir sorun gözükmüyordu. Sanırım fan yalpalıyor. Garantiyi yollamayı düşündüm o süre boyunca bilgisayarsız kalmakta bir sorun olduğundan ve genellikle servislerin ilgisizliğinden de çekiniyorum. Dediğim gibi boştayken daha fazla tıkırtı yapıyor. Yükteyken pek yapmıyor. Bilgisayarı boşta açık bırakınca fark ettim bu sesi sanırım 1 aydır falan da duyuyorum. Takırtı sesi sürekli bir ses değil yaklaşık 15sn de bir falan oluyor bazen 30 40 saniye bazen de dakikalar sonra oluyor. Yükteyken fan devrinden dolayı sanırım ses daha az geliyor. FSP'nin kalitesiz ucuz fan rulmanı kullandığından fan rulmanından geldiğini düşünüyorum. Ses rahatsız edici düzeyde değil. İkilemde kaldım ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Fanları kronik sorunlu olan model, alınmasını da önermem asla. Garantiye gönder.

Ne yaptınız? Aynı psu'ya sahibim bende de boşta tıkırdama sorunu başladı. Çözebildiniz mi?
1 ay daha sürdü ardından kendi kendine yok oldu

1 ayın ardından kendi kendine yok oldu ses bi sıkıntıda yaşamadım psu testleride normal şuan

1 ay daha sürdü ardından kendi kendine yok oldu

1 ayın ardından kendi kendine yok oldu ses bi sıkıntıda yaşamadım psu testleride normal şuan

Bende kasayı yan çevirdim, alt taraftan fanın olduğu yeri elimden geldiğince temizledim, ses %70-80 azaldı. Fana değen bir kablo vb. de göremedim düzeltmek için, garantisi devam ettiği için açmak istemiyorum ama garantiye yollamak da istemiyorum kimbilir kaç hafta pcsiz kalırız.

garantiye göndermeni tavsiye etmem tamamen ses donanımsal bişey değil bende baktım temas eden bir kabloda yok sadece fan rulmanından gelen bir ses zorlandığında dahada artıyor gelip geçici bir şey bir kaç kişidede aynı şekilde bir süre sonra kesilmiş

evet haklısınız galiba mesela şuan hiç ses yapmıyor tamamen sessiz. Dün %70-80 azalmıştı temizledikten sonra, bazen yapıyor bazen yapmıyor. Bir zararı olmadığı sürece katlanacağız artık kronik sorunmuş galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…