FSP550-51AAC 550W 80+ sertifikası var mı?

Uğurcan Mutlu

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
elektrik teknikeri,elektronik teknikeri
RAM
1600 mhz
İşlemci
fx 8300
FSP550-51aac 550W elimde bu güç kaynağı var internette baktığımda 80+ sertifikası var gözüküyor ama internetti fotoğraflar ile benim PSU aynı değil model kodu aynı.
Bir farkı var mı?
Bir de şu kablolar ne işe yarıyor 2tane küçük 2 pin kablo var 6 pin ile birlikte 8 pin mi oluyor Gigabyte Aorus RX 570 4G ile kullanacağım 8 pin bağlantı var uyumlu olur mu?

Sistemim FX 8300.
Kingston hayperx Fury Blue 8+8 16 GB.
1 TB HDD +480 GB SSD.
Zalman Z3 Plus.

Evet sistemim eski biliyorum

Evet var.

Şu da datasheet sayfası;

Clearesults sayfasından kontrol edince, HV Pro ile aynı model numarasina sahip olduğu için o modele ait test çıkıyor o yüzden atmadım. Sizin sahip olduğunuz, HV Pro'nun revizyonsuz hâli olabilir.

O küçük 2 PIN bağlantılar da 6 PIN PCI-e nin eki olmalı, onlarla beraber 8 PIN olarak kullanabilmeniz için.

Forumlarda birkaç konu gözüme çarptı orijinal değildir gibisinden yazılar vardı biraz rahatsız etti ondan sordum yoksa iade edeceğim PSU'yu FSP'den yana icim rahat ama satıcıdan değil.

Üretici sitesindeki veriler ile sizin güç kaynağınız üzerindeki veriler eşleşiyor, orijinal değildir demek için pek de geçerli bir sebep yok. İlk mesajda belirttiğim HV Pro'nun revizyonsuz halinden ziyade, farklı maksatla (hazır sistem üreticileri için vb.) bu şekilde etiketlenmiş de olabilir. Ozellikleri hemen hemen aynı duruyor. Fiyatı nazarında tercih edilebilecek bir model. Bu arada, içinize sinmiyorsa, tabii ki iade edebilirsiniz.

Şu an bir problem görmedim fiyat ve performans olarak hoşuma gitti ama 80+ ibaresi görmediğim için bu şekilde size yazdım Full sistem olarak aldım RM750i modelini vardı elimde diger kasaya taktım bu sistemi satacağım için bunu da buraya taktım.
Bu kasa ile birlikte verildi 2021 11. ayda almıştım.
Askerlik falan girdi araya test etme imkanım olamdı ondan yazdım galiba OEM PSU olduğu için. galiba böyle sorun yok zaten stres testi falan yaptım islemci ekran kartı full kullanımda sorun çıkarmadı faturasıda var iade edemem herhalde ama garantisi devam ediyor

bilgisayarı mahaledeki bilgisayarcıdan aldım bu arada büyük bi firmadan değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…