FSR 2.0 vs DLSS 2.3

Bazı yerlerde açıkçası daha iyi kalite gördüm ben. Ama oldukça yakınlar.
Evet öyle ama aksine bazı yerlerde de tam tersine işliyor ilginç bir şekilde. Bir de bunun oyun içi kısmı var. Sabit alınan görüntü ve akan oyun içi fark nasıl olacak merak konusu.

Son düzenleme:
Az da olsa bir görüntü farkı alıyor ama. 2K-4K arası çözünürlükte kalite modunda farkı anlamak oldukça güç açıkçası. Tabi az da olsa fark var.
Ya öyle ama zaten şu var, 2K monitörü olan birisinin %90 3060 Ti veya üstü bir kartı zaten vardır, bunlara ihtiyaç duymaz. 1080P'de de çamurlaştırmadan ibaretler. Yani şu var, zaten artık 3050-3060 bile 1080P'de pürüzsüz performansı veriyor, o yüzden 1080P'de de bunu kullanacak kitle yine low budget kitle. Onlarda da isterse Skynet upscale yapsın adam sonuçta 540P nativeden alıyor 1080P'ye çekiyor, bu da kaçınılmaz çamurlaşma demek.
3600X-2070S ve 1080P kullanıcısıyım bu arada onu da söyleyeyim.

Evet öyle ama aksine bazı yerlerde de tam tersine işliyor ilginç bir şekilde. Bir de bunun oyun içi kısmı var. Sabit alınan ekran görüntü ve akan oyun içi fark nasıl olacak merak konusu.
Attığım linkin next page kısmına tıklarsanız orada video ile karşılaştırma da var. Ama iç kısımlar çok yok karşılaştırmada. Detaylı karşılaştırma videoları ilerleyen günlerde artar.

Aslında 2K'da bahsettiğin kartlarda bile daha yüksek FPS almak isteyen olacaktır. Mesela ben 75 FPS oynamak yerine neredeyse görüntüden kayıp vermeden 100 FPS civarında oynamayı tercih ederim. Tabii tercih meselesi.

Son düzenleme:
AMD FSR 3.0 olmasa da daha sonraki sürümlerde bu işin içine donanım hızlandırması katacak gibi.
Tabanı böyle kaldığı sürece bence sıkıntı olmaz hocam, hani hafif hibrit destekli benzinli motor gibi
Aslında 2K'da bahsettiğin kartlarda bile daha yüksek FPS almak isteyen olacaktır. Mesela ben 75 oynamak yerine neredeyse görüntüden kayıp vermeden 100 FPS civarında oynamayı tercih ederim. Tabii tercih meselesi.
Yani işte çok fazla senaryo bağımlı bir durum, 2K 144Hz monitörüm olsa mesela ben de düşünür müyüm, belki. Ama hani şunu da düşünüyorum, öyle bir monitör 5000 lira olacağından o zaman elimde zaten bir tane 3080 olur, yine düşünmem

Tabanı böyle kaldığı sürece bence sıkıntı olmaz hocam, hani hafif hibrit destekli benzinli motor gibi
Ufak birkaç çekirdekten zarar gelmez hocam, donanım hızlandırması olmadan AMD'nin FSR ile çıkardığı işi bir de donanım hızlandırması ile geliştirdiğini düşünsenize.

Ufak birkaç çekirdekten zarar gelmez hocam, donanım hızlandırması olmadan AMD'nin FSR ile çıkardığı işi bir de donanım hızlandırması ile geliştirdiğini düşünsenize.
Kalite yönünde değil de FPS yönünde zıplama olabilir, Optix hızlandırıcı ya da CUDA render gibi. Aynı algoritmayı uygulama süresi kısalacağından FPS kazancı tavan yapar.

Keşke RDR2'ye de FSR 2.0 gelse.

Radeon Super Resolution kullanabilirsin, 1600x900 çözünürlük ve ölçek ayarını 1.250x yaptıktan sonra epey iyi bir görüntü kalitesi oluyor. Ben oyunu böyle bitirdim. Monitörüm'de 1080p'ydi. Yani 1600x900->1920x1080p de oynadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…