FSR 2.0 vs DLSS 2.3

Hocam merhaba. Konudan biraz uzağım. FSR teknolojisi her AMD ekran kartında kullanılabilir mi? Sadece yeni nesil AMD ekran kartlarıyla mı kullanıma açılacak?

Hocam merhaba. Konudan biraz uzağım. FSR teknolojisi her AMD ekran kartında kullanılabilir mi? Sadece yeni nesil AMD ekran kartlarıyla mı kullanıma açılacak?

FSR teknolojisi sürümü ne olursa olsun bir oyunda varsa o oyunu açabilen her ekran kartında aktif edilebilir. Intel HD, NVIDIA GT/GTX, AMD HD/RX fark etmez. Çünkü bu oyuna ve ayarlar kısmına eklenen bir özellik.

FSR teknolojisi sürümü ne olursa olsun bir oyunda varsa o oyunu açabilen her ekran kartında aktif edilebilir. Intel HD, NVIDIA GT/GTX, AMD HD/RX fark etmez. Çünkü bu oyuna ve ayarlar kısmına eklenen bir özellik.

Bu çok güzelmiş o zaman hocam. RDR2 gibi grafik isteyen oyunlara da gelirse mükemmel olur.

Şimdilik NVIDIA NIS işimi görüyor ama FSR NVIDIA NIS'ten daha iyi iş çıkarırsa bu teknolojiyi kullanmaya başlarım büyük ihtimal.

Hocam rx 6900xt'ye sahibim ama neden daha yüksek fps veya grafik ayarı yükseltebilmeye hayır diyeyim.4k'da Fsr 2.0 quality ayarında görüntü nativeden ayırt edilemiyor. Şimdi bu durumda ayarı açıp 4k 144hz monitörümde oyunu 4k 60fps yerine 4k 90fps oynayabilirim. Tabiki şöyle diyebilirsiniz herkeste 4k 144hz ekran mı var, bu durumda şunu söyleyebilirim adam artık ray tracing açıp gene de 4k 60 oyanaybilecek bugun bu ayarı açmadan da 4k 60fps ray tracing alıyor diyelim bu teknoloji sayesinde bunu 3 sene sonra da yapabilecek ve gpu yükseltmesine gerek kalmayacak. Her şeyi 1080p kullanıcısına göre düşünmeyin.
Bu çok güzelmiş o zaman hocam. RDR2 gibi grafik isteyen oyunlara da gelirse mükemmel olur.
O oyunda zaten fsr 1.0 ve dlss desteği olduğunu için fsr 2.0'ın ekleneceğinin garantisini verebilirim hocam. Ne zaman bilmem ama Amd halihazırda dlss desteği bulunduran oyunlara uyarlanma sürecinin 3 gün olduğunu belirtmişti yani 1 ay içinde büyük ihtimal görürüz gibi düşünüyorum.

1 ay içerisinde gelirse efsane olur.

Aslında 2K'da bahsettiğin kartlarda bile daha yüksek FPS almak isteyen olacaktır. Mesela ben 75 FPS oynamak yerine neredeyse görüntüden kayıp vermeden 100 FPS civarında oynamayı tercih ederim. Tabii tercih meselesi.
Benim monitörüm 2K. Oyunları 2K Ultra da oynuyorum ve fazladan FPS almayı bende istiyorum tabii ki. DLSS'in faydasını çok gördüm fakat çokta sövdüğüm oldu. Mesela RDR 2 de atların kuyrukları pikselleşiyor, CP 2077'de envanter ve ana menü çamurlaşıyor. Umarım bu rekabet NVIDIA'yı ateşler de bu tip sorunları çözerler. Sonuçta FSR de Tensor Core yok.

Bir yandan da çok hoşuma gitti bu FSR 2.0. Eski kartlara sahip arkadaşlar 3-5 FPS fazla alabilecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…