FSR 3.0 ne zaman çıkacak?

Nerede hocam tam olarak? Sürücüye yazınca hiçbir sonuç çıkmıyor.

Hypr-RX için RX 7000 serisi karta ihtiyacın var ama şu anda Radeon Boost ile Anti-Lag'ı bir arada kullanabiliyor önceki nesil kullanıcılar, eskiden kullanamıyordu. Bunlar FSR 3.0'ın özellikleri.

FSR 3.0 kısaca ne biliyor musun? FSR 2.0 + Hypr-RX + RSR + Frame Generation'ın birleşik kümesi.

Şu anda gelmeyen tek özelliği Frame Generation o da 2024 yazını ancak bulur. O da minimum RX 5700, RX 6600 gibi kartlarda bir "kazanım" sağlayabilir. Ki yine asıl kazanımı kas gücü yüksek kartlardan alacaktır.

Hocam Hypr-RX ve Frame Generation nedir biraz anlatır mısınız zahmet olmazsa? Ayrıca Radeon Boost ve Anti-Lag nedir?

Hocam Hypr-RX ve Frame Generation nedir biraz anlatır mısınız zahmet olmazsa? Ayrıca Radeon Boost ve Anti-Lag nedir?

Google'da iki tıkla bulacağınız şeyler, benim yerime anlatmış Technopat sitesi bile.

@ProximusTwo FSR 3.0 diye gözünüzde devasa şeyler canlanmasın "FSR 2.0 üzerine 2 kat FPS alacan" gibi şeyler. Onların hepsinin bir sınırı ve kısıtlaması var.

Eski nesiller için bir olay yok. Öyle RX 500 serisi destekleyecekmiş, GTX 1000 destekleyecekmiş falan FSR 2.0 neyse bu da o. Böyle atıyorum 6800 XT, RTX 3080, 7700 XT, 7900 XT gibi kart varsa elinde bir umutlanabilirsin.

Son düzenleme:
Anladım hocam teşekkürler. Ufak bir sorum olacak: Hypr-Rx, DLSS mantığıyla mı çalışıyor veya FG'nin bir parçası mı?

Anladım hocam teşekkürler. Ufak bir sorum olacak: Hypr-Rx, DLSS mantığıyla mı çalışıyor veya FG'nin bir parçası mı?
Hypr RX bildigim kadariyla NVIDIA Reflex'e tekabul ediyor. Gecikme onluyor.

Değil, o FSR ile aynı mantıkla çalışıyor daha çok. Yine alt çözünürlükten yükseltiyor. Diyeceksin FSR varken bu ne işimize yarayacak ben de bilmiyorum. Heralde FSR olmayan oyunlarda da kullanılması için bir ekstra kazanmış.

FG zaten bambaşka bir teknoloji. Tamamen ekran kartının donanım gücüne bağlı ve sistemin kalanını umursamıyor.

Örnek verirsem Ryzen 3600 ile RTX 3090 kullan darboğazdan sebep 80 FPS alırsın, 3600 ile RTX 4080 kullanıp Frame Generation aç 80+50 FPS alırsın. Çünkü o 50 kareyi ekran kartı tek başına yaratmıştır.

Anladım hocam. Çok teşekkürler.

Anladım hocam. Çok teşekkürler.

Rica ederim. FG teknolojisi için ekran kartlarının optik akış gücü lazım oluyor. RTX 4000 serisinde optik akış güçlendiriciler var, diğer hiçbir kartta yok.

AMD bunu kartların doğal optik akış gücünden bunu çıkarmayı düşünüyor lakin Frame Generation teknolojisine baktığımızda (yeni değil eskiden Motion Smoothing diye bir teknoloji de vardı) bunu kurtarmak kolay değil. Kare sayısı, görüntüde akıcılık, karelerde bozulma olmaması hepsi ayrı bir sorun.

Çok güçlü kartlar dışında ancak yarım yamalak günü kurtarır. O yüzden beklentiyi çok yüksek tutmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…