FSR 3.0'a RX 6600 dahil olacak mı?

662040

Hectopat
DLSS 3.0 kadar iyi olmasa da elbet er ya da geç gelecek. Bu biraz geç kaldı, FSR 3.0 donanıma baksa RX 7900XT ve 7600 çıktı o zaman gelirdi diye düşünüyorum. Şu an 4060 Ti ile DLSS 3 Cyberpunk gibi AAA oyunda 2 kat FPS veriyor frame generation + DLSS ile 4060 Ti baz alırsak. RTX 3070 ile AMD tarafında RX 6700XT'ye eşit bir kart ham performans olarak özellikleri de aynı. AMD, 6000 serisine getirmezse üstelik donanım gerektirmeyen bir şey 6000 serisi olanlar bayağı üzülecektir bu konuda kendimde dahil. Sizce durum ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
DLSS 3.0 kadar iyi olmasa da elbet er ya da geç gelecek. Bu biraz geç kaldı, FSR 3.0 donanıma baksa RX 7900XT ve 7600 çıktı o zaman gelirdi diye düşünüyorum. Şu an 4060 Ti ile DLSS 3 Cyberpunk gibi AAA oyunda 2 kat FPS veriyor frame generation + DLSS ile 4060 Ti baz alırsak. RTX 3070 ile AMD tarafında RX 6700XT'ye eşit bir kart ham performans olarak özellikleri de aynı. AMD, 6000 serisine getirmezse üstelik donanım gerektirmeyen bir şey 6000 serisi olanlar bayağı üzülecektir bu konuda kendimde dahil. Sizce durum ne olur?

Sanırım evet (emin degilim)

Olan ile idare ederiz ya sabit 60 oynatıyor birçok oyunu Ultra da RX 6600.

Bununla ilgili çok fazla makale okudum ve kaynak takibi yaptım. Kesin cevap vermek bayağı güç belki ileride detaylı bir konu açabilirim eğer AMD birinci ağızdan açıklama, tanıtım yapmazsa.

Tahminim FSR 3.0'ın eski jenerasyon kartlar için (RX 7000 öncesi) FSR 2.0'ın iyileştirilmiş hali olacak, DLSS 3.0'ın Frame Generation kısmı ile baş edebilecek teknoloji ise RX 7000 ve üzerine mümkün olacak.

RTX 3000'in sağlayamadığı optical flow'u RX 6000'in sağlaması mümkün görünmüyor.

Bununla ilgili çok fazla makale okudum ve kaynak takibi yaptım. Kesin cevap vermek bayağı güç belki ileride detaylı bir konu açabilirim eğer AMD birinci ağızdan açıklama, tanıtım yapmazsa.

Tahminim FSR 3.0'ın eski jenerasyon kartlar için (RX 7000 öncesi) FSR 2.0'ın iyileştirilmiş hali olacak, DLSS 3.0'ın Frame Generation kısmı ile baş edebilecek teknoloji ise RX 7000 ve üzerine mümkün olacak.

RTX 3000'in sağlayamadığı optical Flow'u RX 6000'in sağlaması mümkün görünmüyor.

Kinom RX6700 Ne alemde? Bir de ben şu an hangi teknolojilerden yararlanabilirim?

Kinom RX6700 Ne alemde? Bir de ben şu an hangi teknolojilerden yararlanabilirim?

O da diğer RX 6000 serisi gibi standart FSR üzerinden gidecek diye düşünüyorum. İşte alt çözünürlükten kare yaratılacak işlemci de bunu işleyip ekran kartına aktaracak. Tamamen yazılımsal tabanlı bir olay.

Bidliğimiz DLSS'in farkı ise yine aynı yöntem ama Tensör çekirdeklerinin karelerin kalitesini iyileştirmesi üzerine kuruluydu. Frame Generation ise bambaşka bir olay.

Tahminim FSR 3.0'ın eski jenerasyon kartlar için (RX 7000 öncesi) FSR 2.0'ın iyileştirilmiş hali olacak, DLSS 3.0'ın frame generation kısmı ile baş edebilecek teknoloji ise RX 7000 ve üzerine mümkün olacak.

RTX 3000'in sağlayamadığı optical Flow'u RX 6000'in sağlaması mümkün görünmüyor.

Şöyle bir durum olmaz mı 4060 Ti ile RX 6700 XT ham peroformanas olarak aynı RX 7700XT çıkacak bu da RTX 4060 Ti ile aynı olacak neredeyse bu da gene RX 6700XT'ye de yakın olacak haliyle eğer 7000 serisine donanım gerektirmiyorsa FSR 3.0 için bu 7700XT 4060 Ti'ın DLSS + frame generation açık haline nasıl yetişecek RTX 4060 Ti rakibi olduğu halde böyle bir deli soruda var kafamda bence bu kadar uzamasının sebebi bütün kartlara entegre etmeye çalıştıkları için yoksa 7900XT 7900XTX 7600 çıktı o zaman gelmez miydi bu teknoloji üstelik kasım ayında tanıtlıdı yani kaç ay geçmiş üzerinden DLSS+frame generation bayağı FPS arttıryor kartların fiyatları aynı neredeyse çıkış haliyle 2 kat FPS demek (tabii her oyunda olmasa bile sonuçta güncel oynanan oyun bunlar) düz mantıkla bile RX 6700XT'den RX 6900XT'ye geçtin diyelim gene 60 FPS 70 FPS + alırsın 2'si arasında kaç bin TL fark var mantık olarak bu da benim kendi çapımda mantıklı bir açıklamam olsun tabii sen daha iyisini biliyorsun sanırsam ne düşünürsünüz bilmem.

Ek olarak AMD tarafından 1. ağızdan bir şey söylenmediği için neyin ne olacağı belli olmuyor

Son düzenleme:

RTX 3000'in sağlayamadığı optical flow'u RX 6000'in sağlaması mümkün görünmüyor.
Hocam rocm teknolojisi ne işe yarıyor tam olarak

@kino hocam AMD nin fg ye karşı ne çıkaracağını biliyor musunuz

Son düzenleme:
Hocam rocm teknolojisi ne işe yarıyor tam olarak

@kino hocam AMD nin fg ye karşı ne çıkaracağını biliyor musunuz

ROCm iş için bir özellik, detaylarını internette bulursun. FG'ye karşı ise FG çıkacak yani. Teknolojiin kendi ismi Frame Generation aynı Ray Tracing (ışın izleme) gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı