FSR 3 modları çoğalıyor!

@Geralt Victarious

DLSS FG'yi FSR 3 FG ile değiştirmek garip geldi açıkçası. Yani biz asıl DLSS 3 FG'yi kullanmış olacağız o zaman ama bu nasıl yapılacak onu anlamadım. Normalde bile RTX 4000 serisine özel oluyor DLSS 3 modları bunda o zaman garip açıkçası. Diğerini anladım ama bunu pek anlamadım.

Yani FSR 3 FG'yi kullanacağız ama DLSS FG seçeneğini açarak. Mesela modu atıp çalışma şeklini DLSSG'ye aldığımız vakit örnek veriyorum Cyberpunk 2077'de FSR 3 FG için DLSS FG seçeneğini açacağız. Halihazırda da açıyoruz ama o sadece UI sorununu düzeltmek için. Bu çalışma şekliyle beraber FSR 2 ile FSR 3 FG kullanacağız ama galiba.

Aynen. Onu açıyoruz ama bizlerde kare kare alanlar oluşuyor. O zaman şöyle yapacak:

Biz modu yani Frame Gen teknolojisini açarken upscale üzerinden açıyorduk. Şimdi ise Frame Generation seçeneği ile açacağız ve oyunda hangi yükseltme teknolojisini varsa (DLSS, FSR, XeSS) bunlarla beraber kullanacağız.

FSR Upscale + Frame Gen ayarı = FSR 3
DLSS Upscale + Frame Gen ayarı = FSR 3
XeSS Upscale + Frame Gen ayarı = FSR 3

FSR 3'ü açmak için Kalite'yi açmaya gerek yok yani. Her modu ayrı ayrı istediğimiz gibi Frame Gen ile açabiliriz.

Herhalde budur.

Son düzenleme:
Bir sonraki ana sürüm (v1.0) iki yeni çalışma modu ve bunlar arasında geçiş yapabilmek için yeni bir yapılandırma ayarı içerecek.

Default: Varsayılan şu an kullandığımız. DLSS/FSR girdileri FSR3'ün hem upscale(Kalite modu Native AA değil) hem de FG tarafını kullanıyoruz.

dlssg: DLSS ve FSR'ın upscaler kısmına müdahale etmiyor. Sadece Frame generation kısmına müdühale ediyor böylelikle upscaler olarak istediğimizi kullanabileceğiz. AMD kartlar DLSS seçmeyecek tabii ki desteklemediği için haliyle. XeSS ve FSR. Oyunların mevcut FSR sürümünü FSR3 upscaler ile değiştirecek mi bilgi yok. Aklına takılan varsa belirteyim dedim. Belki grubunda birileri sormuştur cevaplamıştır ya da henüz sormamıştır o kısım ayrı.

upscaler-proxy: Oyunda FG desteği olmasa bile DLSS seçeneğini seçerek FSR FG aktif edebileceksiniz diyor ki bu büyük bir şey şu ana kadar yapılan modların tümü bir kaç istisna dışında halihazırda FG desteği olan oyunlar. Ama bu seçeneğin açıklamasına göre oyunda native nvidia frame gen desteği(2.1, 2.2, 2.4 hangi sürüm olduğu fark etmeksizin her 2.x.x sürümü) olmasa bile DLSS upscaler üzerinden her oyunda AMD frame gen aktif edebileceğiz.

Son düzenleme:
Bir yapılandırma ayarı olacak. Artık Config üzerinden mi yoksa ReShade gibi mi daha karar vermedim diyor.

Genel olarak anladım zaten ben de sonuncusunu soru işareti yaptı. Bakalım çıkınca ne demek istemiş ve kullanışlı bir özellik mi olacak.

Dlssg: AMD kartlar DLSS seçmeyecek tabii ki desteklemediği için haliyle.

Bence buradaki dediğin şey aslında altta alıntı yaptığım şeyi açacak. DLSS'i bu şekilde seçebileceğiz. Zaten DLSS'i seçerek FSR 3'ü aktif ediyoruz ama. Bunu farklı bir kombinasyon üzerinden mi yapacak orası belli değil herhalde.

Son düzenleme:
Bence buradaki dediğin şey aslında altta alıntı yaptığım şeyi açacak. DLSS'i bu şekilde seçebileceğiz.
Tabii ki. sonuncusu direkt evrensel metot niteliğinde. Şu piyasadaki diğer FG uygulaması gibi adını unuttum. Onun kadar evrensel sayılabilir bir nevi. Bu üç seçeneği de hepsi farklı metotlar olarak düşünmek lazım. Şu ana kadar burada konuştuğumuz 300 sayfa karta ve oyuna göre FG desteğini ne ile hangi metot ile sağlarız üzerine döndü şu kart var ben ne yapacağım şu oyunda vesaire. Bu da farklı değil değil aslında her halükarda karta ve oyuna göre metot uygulayacağız ama tek bir kişinin modu üzerinden farklı seçenekler ile. Değişecek olan şey burada şu ana dek kullandığımız metotların da kısmen geçerliliğini yitirip daha fazla beyin fırtınasını estirecek olması. Bir oyunda karta göre bütün metotlar ya da ikisi en kötü ihtimalle sadece bir tanesi çalışacak ama garanti çalışacak. LukeFZ burada (bir nevi) hem kötü çalışan universal FG uygulamasına bir cevap veriyor hem de nukemin sadece RTX kartlarda çalışan moduna.

Son düzenleme:

Sonuncu seçenek biraz ne diyeyim, yani şu şu desek bile belki dediğimizin doğru çıkacağı şüpheli. O yüzden en iyi çıkınca görmek lazım.

Diğer şeyler zaten anlaşılır ve net. O yüzden üstünde pek durmaya gerek yok.

Belki benim dediğim doğru belki sizin. Belki hiçbirimizin. Yani sunucuda belki birisi bunun hakkında daha anlaşılır bir şey sormuş olabilir.

Bu mod farklı bir yere gitmeye başladı. Yani şuan PureDark modu çıksaydı ilk önce bunları asla konuşuyor olmazdık. Kendisi önümüze herşeyi sunuyor zaten.

Alırsam bu modu, seçeneği bir daha soracağım.

@metalheadbangg

Hocam aramızda alan yok mu o sorabilir sizin adınıza isterseniz.

Hocam aramızda alan yok mu o sorabilir sizin adınıza isterseniz.

Alan var. Diyecektim aslında ama o anda bir daha söylemek istemedim diyeyim.

Yani illa sormak değil de sunucuda bunun ne demek olduğunu da belki söylüyorlardır. Belki adamlar bizim yaptığımız yorum kadar bile üstünde konuşmamışlardır sunucuda. Kim bilir?

RDR 2'de hangi mod çalışır bilen var mı?
Bir tanesini denedim ancak 5-6 fps filan oynadı. Ayrıca ayarlarda hala FSR2 olarak gözüküyordu.
Ve kare yaratmayı nasıl açıyoruz? Ekran kartım RX560X, normalde AFMF desteklemiyor yani.
Açmanın bir yöntemi var mı yoksa olmuyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…