FSR 4.0 AI odaklı olacak

Ben 2-3 hafta öncesine kadar RX6600 kullanıyordum ve 1.5 yıllık RX6600 deneyimimde bir tek 2 ay önce Alan Wake 2 oynarken upscale kullanmak zorunda kalmıştım. Onda da normalde 17FPS alıyordum, FSR ile 30FPS alıp Lossless Scaling ile FPS'i 60'a çıkararak oynamıştım ve Lossless Scaling görüntüyü bozmazken FSR'ın bozduğunu çok fena hissetmiştim. Onun dışında dediğim gibi hiç kullanmamıştım. Geçen 4060TI'a geçince ilk defa DLSS kullanmaya başladım. Onda da dediğim gibi 3-4 oyun denedim. Bunlardan biri Last of Us'tı ve ghosting yapıyordu. Onu gördükten sonra ben de sizin gibi FG varsa onu açarım yoksa native çözünürlükten devam ederim kafasında ilerlemeye başladım.

Zaten XeSS Intel kartlarda XMX dedikleri donanım bazlı hızlandırıcıları kullanıyor. Tabii ki NVIDIA ve AMD kartlar XeSS'yi kullanınca yük direkt ekran kartı veya işlemciye gidiyor ki XeSS açtığın zaman ekran kartı veya işlemci %'sinin arttığını fark edebilirsin. Bu halde bile Intel harici kartlarda güzel çalışıyor yani ama elbette oyundan oyuna farklı hatalar olacaktır.

FSR 4 ile bilrikte XeSS'ye yaklaşırız diye umuyorum.

@görkemyy

AFMF 1'e iyi diyen çok çok nadir insanlardansınız hocam bu arada ilk önce onu belirtmek isterim. Forumda bir sürü konularım var AFMF hakkında AFMF 1 süs gibi bir teknoloji idi. FPS artıyor ama akıcılık yoktu. AFMF 2 ile daha iyi yerlere gelmiş.

Valla ben AMD kullanan biri olarak, Nötr bir kullanıcı da olarak, Nvidia Fanboy ve AMD Ezicilerine karşı AMD'yi savunan biri olarak söylüyorum, RDR2'de FSR açmayın aga ama AFMF açın bak her oyunda, candır o. Rx6700 kullanıyorum 1 sene olucak.

Aynı durum işte. Kalite modu falan fark etmiyor, insan diyor "o kadar donanım var çamur gibi oynuyoruz" açıyorsun Lossless'i en iyisi o. Bazı insanlar orada hata yapıyor Lossless de upscale seçmemek lazım, o yüzden görüntüyü çamur yapıyor diyorlar ama imkanı yok. En fazla hızlı çevirince anlık ghosting olabiliyor, o kadarda olsun artık.

Valla hocam bilmiyorum indirdiğim çoğu oyunda açtım fark yok. Tek fark o gördüğüm fps 2 katına çıkmıştı. FSR açınca zaten... pikselleşiyor bea ama yinede normal neticede Nvidia gibi öncü değil AMD Upscaling teknolojisinde.

Bence en iyisi sadece FG kullanmak, dediğim gibi X2 FPS veriyor zaten upscale edipte görüntüyü bozmanın anlamı yok.

Zaten bir de FSR 3.1 ile birlikte XeSS + FG açabiliyorsun atıyorum. Bu bence şimdiye kadar gelmiş en iyi özelliklerden biriydi. FSR'ın kötü olduğu yerlerde XeSS ile AMD'nin FG'sini açmak en güzeli. Hele NVIDIA kartın var ise DLSS ile AMD FG'si açmak daha iyi olur görüntü anlamında.

Vega 8 Mobile GFX destekler heralde FSR3 var

Zaten FSR'ın iyi olduğunu söylememiş miydin?

Sadece yazılımla bir yere gelinemeyeceği belliydi zaten. Bir yerde mutlaka donanımsal bir teknoloji sunulacaktı. Yapay zeka eklemeleri güzel, ama yine de NVIDIA stabilitesine sahip olacağını hiç sanmıyorum. 8000 serisi büyük ihtimalle durulma ve düşünme serisi. Hatalarını gözden geçirip 9000 serisinde tekrardan üst segmentleri de gözlerine kestirebilirler.

Bir de FSR 4 için yapay zekaya gerek duyulacaksa, eski nesillere nasıl bir yenilik gelecek acaba? NVIDIA gibi geçmiş nesilleri çöpe atma gibi bir lükse sahip değiller. Bu alanda pazar payı bu kadar küçükken yapmaları gereken şey tamamen genele oynayarak yazılımdan donanıma doğru kullanıcı çekmek olmalıdır. Bakalım, göreceğiz. Umarım sağlam bir şekilde çıkar. Ne olursa olsun, NVIDIA tekel olmamalı.

Zaten FSR'ın iyi olduğunu söylememiş miydin?

Hayır ben öyle bir şey demedim. Ben genel olarak XeSS'nin FSR'den iyi olduğunu hatta DLSS ile neredeyse aynı görüntü kalitesine sahip olduklarını söyledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…