FSR 4 görüntü kalitesi DLSS 3'ten daha iyi

İyiymiş o zaman ben yok diye biliyordum. NVIDIA panelde de DLSS 3'ten 4 yapabiliyorsun sanırım.

Aynen. NVIDIA App üzerinden destekli oyunlarda DLSS 4'e yükseltebiliyorsun. Yalnız transformer modeli değişiyor mu bilmiyorum.

Transformer modelini RTX 4000 ve önceki serilere verdi mi? Ben vermedi diye biliyorum da.

Bütün RTX serisi transformer modelini, yeni model ray reconstruction ve yeni DLAA dahil olmak üzere kullanabiliyor. Framegen 2X i 4000 serisi, 3X ve 4X yani multiframegen i de 5000 serisi kullanabiliyor tek fark bu.

Aynen. NVIDIA App üzerinden destekli oyunlarda DLSS 4'e yükseltebiliyorsun. Yalnız transformer modeli değişiyor mu bilmiyorum.

NVIDIA App üzerinden DLSS 4 presetini ve DLL dosyasını değiştirebiliyorsun. Ama NVIDIA App da şöyle bir sıkıntı var. Her oyunu göremeyebiliyorsun NVIDIA App ile. Bu yüzden DLSS swapper programı ile istediğin oyundan DLL dosyasını değiştiriyorsun, DLSS 4 presetini de NVIDIA inspector ile güncelleyebiliyorsun istediğin oyunun. (Bu arada NVIDIA swapper programına preset değiştirme güncellemesi de gelecek)

Son düzenleme:
DLSS 4 Transformer modeli Preset K diye geçiyormuş. DLSS Swapper güncellemesi bekleyelim bakalım işe yarar elbet.

DLSS 4 transformer modeli preset k diye geçiyormuş. DLSS swapper güncellemesi bekleyelim bakalım işe yarar elbet.

Aslında çok zor bir işlem değil NVIDIA inspector programının en güncel versionunu indir. Global driver bölümündeki DLSS ayarlarını şu şekilde değiştirip kaydet. Ekran kartını driverını güncellemediğin sürece preset ayarın en güncel şekilde her oyunda otomatikman çalışır. Tek yapman gereken DLL dosyasını DLSS swapper ile güncellemek her oyunda.

Teşekkürler. Buradan ayar yapınca ve Swapper kullanınca Nvidia App'ye gerek kalmıyor mu?

Teşekkürler. Buradan ayar yapınca ve swapper kullanınca NVIDIA App'ye gerek kalmıyor mu?

Evet NVIDIA App'tan ayar yapmanıza gerek kalmıyor. Eğer ekran kartınızı güncellerseniz NVIDIA inspector da ki DLSS ayarlarınız eski haline geri geliyor. Tekrar değiştirmeniz gerekir presetleri, aklınızda bulunsun.

Donanım desteğiyle çalıştığı için sürekli geliştirilir zaten. Olay geliştirilmesi değil de oyunlarda ne kadar desteği olacak mesela. 1-2 yıla DLSS ile rekabet edebilecek hale gelir umarım. Eski kartlara gelmemesi gayet normal. RX 6000 ve RX 7000 serisi RT performansında yapay zeka perforamansında Nvidia ile kıyaslandığında çok gerilerdi. RX 9000 serisinde de geride ama en azından donanım destekli bir FSR görebildik sonunda. Eski modellere vermemeleri gayet normal geliyor bana.

Evet vermemeleri normal ama işte bu da AMD'nin suçu, çok geride kaldı bu teknoloji için adamların şimdi akıllarına geldi. Devir değişiyor artık RTX zorunlu oyunlar piyasaya çıkacak ve bu eski nesili kullanan insanlar FSR 4 bile açamadan FSR 3 ile çamur anti alasingi bozuk görüntülerle oynayacaklar. Native devri bitecek RTX grafikli oyunlarda mecbur FSR'a bağlı kalacak AMD kullanıcıları da. Ki tek sorun bu da değil RTX performansı da eski nesil AMD kartlarında çok düşük.

Evet suç AMD'ye ait ama artık geçti. 9000 serisi ve sonrasında ne yapacakları önemli. Bir de oyun üreticileriyle yakınlıkları. FSR 4 çıksa da kullanamayacaksam bir anlamı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…