FSR ve FG nedir, nasıl açılır?

m.ömer041

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1050 Ti, Ryzen 5 2600, 16 Gb ram
1050 Ti, Ryzen 5 2600 ve 16 GB RAM'e sahip bir sistemim var. İnternetten oyun videolarına baktığımda, yüksek FPS için bu sistemimle anca FSR ve Fg'yi açmam gerekiyormuş. Mesela bir tane video gördüm. Adam 1050 Ti ile AC Shadows oynuyor ve 20 25 FPS iken, bu dediklerimi açtıktan sonra 45 50 oluyor. Bende açmak istiyorum nasıl açacağım bilen var mı?

FSR AMD tarafından geliştirilen bir görüntü yükseltme (upscaling) teknolojisidir. Temel olarak oyun çözünürlüğünü düşürür (örneğin 720p’ye indirir), sonra yapay zeka benzeri tekniklerle tekrar yüksek çözünürlüğe yükseltir (örneğin 1080p olarak gösterir). Bu sayede görüntü kalitesinde minimum kayıpla FPS artışı sağlanır

FG (Frame Generation), "sanal" kareler oluşturur. Yani ekran kartı normalde saniyede 30 kare üretiyorsa, FG araya ekstra kareler ekleyerek bunu 50-60 gibi gösterebilir. Gerçek FPS artmaz ama görüntü daha akıcı olur

Evet, FSR 1 ve 2’yi bu sistemle kullanabilirsin.
FSR 3 + FG, oyun destekliyorsa ve sistem izin veriyorsa yazılımsal olarak da mümkün olabilir. FG bazı oyunlarda donanıma özel değil, ekran kartı fark etmeksizin aktif olabiliyor.
.

Monitörüm zaten 720p . AC Origins'de yok ama Valhalla'da falan varmış onlara geçince kullanabilirim değil mi? Yani benim için önemli olan akıcı gözükmesi, 40 FPS 50 FPS altına düşmesin.

Düşük FPS de fg açarsan görüntü çok gecikmeli olur zaten onlar yazılım tabanlı benzer olarak Lossless Scaling uygulamasına bakabilirsin. FSR da aynı şekilde FPS arttırır ama görüntüyü bozar.

Düşük FPS de fg açarsan görüntü çok gecikmeli olur zaten onlar yazılım tabanlı benzer olarak Lossless Scaling uygulamasına bakabilirsin. FSR da aynı şekilde FPS arttırır ama görüntüyü bozar.

Görüntü 144p olmadığı sürece sıkıntı yok. Ben yeter ki oyunumu oynayayım akıcı bir şekilde, grafik pek umurumda değil, zaten sistem düşük, bu sistemle yüksek grafikte oynamak sıkıntı.
Bir de şu dediğiniz Lossless Scaling Steam'deki 3.5 dolarlık ördek resimli olan mı?

Evet o benzer mantıkla çalışıyor pek kullanmadım ama deneyebilirsin.

Evet o benzer mantıkla çalışıyor pek kullanmadım ama deneyebilirsin.
Araştırdım biraz bana güzel geldi. Zaten iade var sorun olursa ki sanmıyorum iade ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…