FTP ile tüm dosyaları VDS'e göndermek

Makaleler
21
Merhaba, bilgisayarıma bir FTP sunucusu ya da istemcisi kurup tüm dosyalarımı uzaktaki bir bilgisayara göndermek istiyorum. Bilgisayardan kastım VDS. Bunu nasıl yapabilirim? Statik IP adresim var, forum dahil birçok yere bakıp denemelerde bulundum fakat hep bir hata ile karşılaştım. Şimdiden teşekkürler.

Dosyalarımın boyutu yaklaşık 250 GB.

Öncelikle, VDS'ine bir FTP sunucusu kurman gerekiyor. Linux kullanıyorsan, vsftpd ya da proftpd gibi bir FTP sunucusu kurabilirsin. Sunucuyu kurduktan sonra, gerekli kullanıcıları oluşturup dosya aktarımı için izinler tanımlıyorsun. Statik IP adresin olduğu için bu IP üzerinden erişim sağlayabilirsin.

Ayrıca, dosya aktarımı sırasında sorun yaşamamak için güvenlik duvarını (firewall) kontrol edip, FTP portlarını (genellikle 21 ve pasif port aralığı) açık tutmalısın. Dosya aktarımı için FileZilla gibi bir FTP istemcisi de kullanarak 250 GB’lık veriyi uzak sunucuya kolayca aktarabilirsin.

Efendim portları falan hepsini hallettim ama bağlantı gerçekleşse de dosyalar gözükmedi vs, Filezilla server client'ı kendi PC'ime kurup yaptım bunları.

Farklı bir server client öneriniz var mı? Yada bunların hepsini Terminalden de yapabiliyorsak yapalım. 2 Makine de Windows.

Bağlantı kuruluyor ama dosyalar görünmüyorsa, izinlerle alakalı olabilir. Kullanıcı izinlerini kontrol ettin mi? Yani, o kullanıcının dosyaları görebileceğinden emin misin?

Bağlantı kuruluyor ama dosyalar görünmüyorsa, izinlerle alakalı olabilir. Kullanıcı izinlerini kontrol ettin mi? Yani, o kullanıcının dosyaları görebileceğinden emin misin?
Az önce VDS'e sunucu kur dediniz ya, aklıma bi kurt düştü ve VDS'e sunucuyu kurup VDS'e kendi FTP Client'ımdan bağlanarak dosya göndermeye çalıştım ve oldu. Yani aslında sorunumuz çözüldü, herhangi bir sorun olur mu böyle yapmak?

Merhaba.

İlk mesajda bunu belirtmiştik zaten, bu şekilde en kolay yöntemdi ve başarılı olduğunuzu anlıyorum bu harika

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…