FTP, UTP veya STP Ethernet kablosu önerisi

Prisoners

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 7-10 metre Ethernet kablosu alacağım. Bu kablo modem ile bilgisayar kasasına takılacak. Bu kablolarda FTP UTP ve STP diye ifadeler yer alıyor. Bunlar nedir? Türk Telekom fiber kullanıyorum hızım 50 Mbps. Yüksek hıza hiç ihtiyacım yok. Sanmıyorum ama belki ileride en fazla 100 Mbps hıza çıkabilirim. Hangi kabloyu almalıyım?

Merhaba.

En uygun seçenek UTP olur. Ucuz, kolay erişilebilir ve son kullanıcıya daha uygun.

FTP'lerde EMI ve RFI yani elektromanyetik ve radyo frekansının yaratabileceği sorunları önlemek amacıyla folyo bulunur.

STP'lerde aynı şekilde EMI ve RFI'den koruyacak bir katman vardır ancak STP kabloların içinde eski televizyon kablolarındaki benzer (coaxial) metal bir örgü de bulunur. Kablo fazla esnek değildir, kolay bükülemez.

Son düzenleme:
Merhaba. 7-10 metre Ethernet kablosu alacağım. Bu kablo modem ile bilgisayar kasasına takılacak. Bu kablolarda FTP UTP ve STP diye ifadeler yer alıyor. Bunlar nedir? Türk Telekom fiber kullanıyorum hızım 50 Mbps. Yüksek hıza hiç ihtiyacım yok. Sanmıyorum ama belki ileride en fazla 100 Mbps hıza çıkabilirim. Hangi kabloyu almalıyım?
Folyolu olanlar genellikle elektrik hatlarının yanından geçen kablolarda veya DSL hattı için kullanılan kablolarda tercih edilir. Ev içinde UTP yeterli olur.

Folyolu olanlar genellikle elektrik hatlarının yanından geçen kablolarda veya DSL hattı için kullanılan kablolarda tercih edilir. Ev içinde UTP yeterli olur.
Hocam bizler yani son kullanıcı için en iyi seçim UTP.
Fazla heyecan aramaya gerek yok gibi😄

Merhaba.

En uygun seçenek UTP olur. Ucuz, kolay erişilebilir ve son kullanıcıya daha uygun.

FTP'lerde emı ve rfı yani elektromanetik ve radyo frekansının yaratabileceği sorunları önlemek amacıyla folyo bulunur.

STP'lerde aynı şekilde emı ve rfı'den koruyack bir katman vardır ancak STP kabloların içinde eski televizyon kablolarındaki benzer (coaxial) metal bir örgü de bulunur. Kablo fazla esnek değildir, kolay bükülemez.

Hocam bizler yani son kullanıcı için en iyi seçim UTP.
Fazla heyecan aramaya gerek yok gibi😄

Hepinize teşekkürler. UTP alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı