Çözüldü fTPM corrupted hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Yeni bir işlemci takmamış olmama rağmen bu hatayı alıyorum. Sırasıyla N ve Y tuşlarını denedim ancak hala aynı. Ardından TPM temizledim yine aynı.

Hatayı veren nedir? BIOS mu? Windows mu? Bir program mı? Ayrıca BIOS sürümünüzü de belirtin.
BIOS sanıyorum. American Megatrends olarak açılıyor alt tarafta bu yazıyı görüyorum.
Anakartım : Gigabyte B550 Pro Ac
BIOS : F15C

Bitlocker kullanmıyorum. Bu arada BIOS aynı zamanda kendini sıfırlıyor. XMP ve Resize-bar şuan aktif değil.

Son düzenleme:
Load Setup Defaults > Save deyip dener misiniz?

BIOS üzerinden hemen deniyorum. Şu anda bir sorun yok gibi. Ancak ilerleyen birkaç gün içerisinde sonucu sizinle paylaşmayı düşünüyorum, ilginize teşekkürler.

BIOS üzerinden hemen deniyorum. Şu anda bir sorun yok gibi. Ancak ilerleyen birkaç gün içerisinde sonucu sizinle paylaşmayı düşünüyorum, ilginize teşekkürler.

Tekrardan merhaba Recep bey. Sorunum çözülmüş durumda ancak XMP ve Resizable bar açamama durumu bir hayli canımı sıkıyor. BIOS güncellemesi dışında bir çözüm bulabilir miyiz?

Son düzenleme:
XMP açmaya çalışınca nasıl bir sorun oluyor?

Biliyorsunuzdur ki XMP ayarında tek profil bulunuyor ve doğal olarak onu seçiyorum. Açmaya çalışınca olan problemden ziyade sonrasında yaşadığım fTPM corrupted hatası sorun. Aralarında ne gibi bir ilişki var çözemedim. Acaba diyorum TPM kapatsam bu sefer de Windows 11 olduğu için sıkıntı yaşarım diye de düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…