FTTB hat nasıl FTTH olarak değiştirilir?

Bu yorumu 2 kişi yapmış ve sorduğun "neye dayanarak" sorusu 2 yorumda da açıklayıcı bir şekilde cevaplanmış. Okuduğunu anlamamışsın demek ki.
Demek ki oluyormuş. O iki kişi de bu konuda şartlanmış bir şekilde sanki bu işin başında kendileriymiş gibi milleti hep aynı sözlerle yönlendirip, yanlış bilgi veriyorlar. Deneyimlemedikleri konularda yorum yapmakta üzerlerine yok bazılarının.

Senin tanıdığı için oldu diye hatırlıyorum. Superonline getirdiği için yapmışlardır. Başka türlü Telekom zaten aynı fiber olan şeyi niye değiştirmeye uğraşsın? Telekom'un amaçı zaten maliyeti düşürüp yüksek kar etmek.

Ben, onu bunu bilmem ve sonuçta oluyormuş demek ki. Ama bana laf sokmaya çalışıp, olmadığını iddia eden arkadaşın kendisine yazdığım son mesajdan sonra sesi soluğu çıkmadı. Demek ki, deneyimlemeden, oradan buradan duyma bilgilerle insanlara kesin şekilde hiçbir şey söylememek gerekiyormuş. Bu arada süperonline FTTH gelmesiyle, Telekomun FTTB'yi FTTH'ye dönüştürmesinin bir alakası yok. Telekomda tanıdığımda yok.

Türk Telekom'un uğraşcağını yine de düşünmüyorum. Çok ama çok nadir olarak yapıyolardır fakat gerek yok zaten. Ethernet portlarını gigabit Ethernet yaptıklarında FTTH ile farkı kalmıyor zaten.

Demek ki, deneyimlemeden, oradan buradan duyma bilgilerle insanlara kesin şekilde hiçbir şey söylememek gerekiyormuş.

"Kesin" bir şekilde? Olmadığını? Belirtmek?

B. Ama bana laf sokmaya çalışıp, olmadığını iddia eden arkadaşın kendisine yazdığım son mesajdan sonra sesi soluğu çıkmadı

Bu cümleden olmadığını ima ettiğimi hangi akıl ile anladın gerçekten hayret verici. Ben kesinlikle olmaz demedim, düşük bir ihtimal olduğu için zannetmediğimi belirttim. "Laf sokmaya çalışmak" gerçekten çocuk tabiri.

Burada demek istediğim sadece bir dairenin isteğiyle bu dönüşümün olamayacağı, bu işlemin tamamen Türk Telekom'un planları doğrultusunda olabileceği. Daha sonra bu işlemin olacağını da zannetmediğimi ( bu dönüşümler sizde oluyor diye herkeste oluyor diye bir kaide yok. Yıllardır farklı forumların internet sağlayıcıları bölümünde dolaştım ve bu durum ile ilgili birden fazla konu gördüm. O konulardan aldığım tecrübeler yönünde yorumumu yaptım. İstisnalar kaideyi bozmaz.) Belirttim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sen, benim dediğim kişiye senin yazdığını okudun mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…