Sorunuzu anladım ama şunu belirtmek istiyorum: FTTC (fiber to the cabinet) dediğimiz olay kabinin kendisi değildir. Kabine kadar fiberin geldiğini belirten bir kısaltmadır. Yani bu dolap FTTC değildir çünkü fttx kısaltmaları dediğim gibi kabini, dolabı, dağıtım kutusunu vs. ifade etmez; fiber optik kablonun nereye kadar geldiğini ifade eder.
Bu detayı verdikten sonra asıl konuya gelecek olursak: Ofsd (optik fiber saha dolabı) de olabilir, tip serisi dediğimiz VDSL'de kullanılan (sizin deyimizle FTTC) kabinlerden de olabilir. Elektrik sayacı içine henüz yerleştirilmemiş olabilir ama sayacın görünebileceği ufak bir pencere gibi bir şey var mı? Şurada kırmızı ile işaretlediğim kısımdan bahsediyorum yani:
Sizin attığınız fotoğrafta havalandırma mazgalı görünüyor. Ofsd'lerde havalandırma mazgalı kullanılmıyor genelde. Çünkü içerisinde aktif (elektrikle çalışan) bir aksam olmadığı için ısınma da olmuyor. O yüzden öyle bir mazgala da gerek kalmıyor. Burası benim kafamı karıştırdı. Müsait olduğunuzda ön cepheden de fotoğraf çekip paylaşabilir misiniz? Sağ üstteki metal plaka tam görünür ve okunur olsun mümkünse. Öyle daha net konuşabiliriz çünkü.
Bu arada ek bir bilgi vereyim: Üzerinde yer alan "TT-kar" yazısındaki "TT"yi biliyoruz zaten, Türk Telekom anlamına geliyor. "kar" ise karmet makine isimli firmayı belirten bir kısaltma.
Kendi web sitelerinde imal ettikleri kabinlerden vs. bahsediyorlar. Meraklısına link paylaşayım:
Outdoor Kabinetler – Karmet Makina
Hocam Ofsd'ye de benziyor ama yukarıda anlattığım gibi benim kafamı karıştırdığı için direkt olarak ofsd diyemiyorum ben. Konu sahibi arkadaş daha yakından ve net bir fotoğrafını atarsa netliğe kavuşur diye düşünüyorum.