1-)Başlangıç:
İyi günler arkadaşlar size kısaca şu ana kadarki başımdan geçen fiber sürecini anlatayım. Ben başlangıçta mahallemizde fiber yok sanıyordum sonra tesadüfen yanımızdaki binalardan birinin altyapı sorgulamasını yaptım ve fiber çıktı diğer binalardada denedim ve onlardada fiber vardı sonradan öğrendimki biz apartmana taşındanmadan önce Türk Telekom mahallemizde fiber dönüşümü yapmış birçok binaya fiber bağlamış ama maalesef bizim bina sakinleri genelde yaşlılardan oluştuğu için mevcut altyapılarının değişmesini istememişler bu yüzden bizim binamızda fiber yok VDSL var oda anca 50 MB ve o 50 megabitten bile çok kayıp var.
2-)Fibere Başvuru:
Zamanı tam hatırlamıyorum ama zor bela babamı fiber için ikna ettim kendisi tam emin olmamakla birlikte 4 Eylül 2024'te Türk Telekom'a FTTH fiber altyapı için gitti bize binanın yöneticisinin imzası olması gerektiğini söylediler gene uzun bir ikna babamı sürecinden sonra imza toplamaya gittik yönetici zaten benim amcamdı yöneticiden izin aldık ve tüm binadanda imza aldık sonra Çorum Türk Telekom müdürlüğüne FTTH fiber için başvurumuzu yaptık uzun bir süre bir şey çıkmayınca bu sefer açıkkapıdan başvurmayı denemek istedim ama yine bu babamı uzun süre ikna etmeye çalışmam sonucu oldu bilerek bunu diyorum çünkü benim şu an yaşadığım sorun babamı ikna edememekten dolayı kendisi maalesef bu işlerle pek ilgilenmiyor ve genelde gereksiz bir şey olarak görüyor açıkkapı başvurumuzdan 15-16 gün sonra Türk Telekom'dan bize bir mektup geldi.
İlgili yazınızda belirtilen Bahçelievler mahallesi … adresinde bulunan
Elvan abalı'ya ait fiber altyapılı internet talebi incelenmiş olup, il müdürlüğümüzce hazırlanan emsal projelere dahil edilmiştir.
Gereğini bilgilerinize arz ederiz.
Bu mektubun açıkkapı sonucu geldiğine eminim çünkü mektup geldiği zaman açıkkapıdada size bilgilendirme yapılmıştır diye bildirim geldi.
Babam mektupla beraber il müdürlüğüne gitti lakin bize 2024 yılı için proje sezonun bittiğini 2025 yılında projelerin tekrar başlayacağını söylediler sonra zaman geçti babam 15 tatil zamanı Türk Telekom'a gitti fakat bize 2025 yılı için proje sezonunun Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacağını söylediler ve en son bugün babam il müdürlüğüne gitti ve bize onlara henüz Bahçelievler için proje listesinin gelmediğini ve haziran ayında geleceğini söylediler şu anki en son durum ki daha bizim evin Bahçelievler listesinde olup olmayacağıda bir bilinmezlik ve ben daha da ertelenmesini istemiyorum artık babamıda ikna edemiyorum ikna edecek gücüm de kalmadı ona kalsa 2030 da da gelse tamam ben kendi e devletimden CİMER, BTK veya açıkkapıdan bir dilekçe yazmayı düşünüyorum bunun sebebi ise en azından haziran ayında gelecek olan listede olmamızın garantilenmesi ve iyi ihtimal olarak öncelik kazanması sizden yol göstermenizi istiyorum açıkkapı başvurumuzu babamın e-Devlet'i üzerinden önce yapmıştık bu sefer ben kendi e devletimden yetkili kurumlara müracat etsem olur mu yoksa illaki babamın e-Devlet'inde mi başvuru yapmam gerekiyor
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim eğer bir bilgi gerekiyorsada verebilirim ne yapmam gerekiyor