FTTH fiber altyapının GPON olmama ihtimali var mıdır?

Makaleler
3
ISS değişikliği için Türksat Kablo'yu aradığımda daha avantajlı olan kampanyalardan yararlanabilmek için GPON altyapıya sahip olmam gerektiği fakat altyapımın FTTH olduğunu söylediler. Evde ONT cihazı ve altyapının 1000 Mbps destekli olmasına rağmen altyapının GPON olmama ihtimali var mıdır?

Müşteri hizmetleri size Türk Telekom FTTH altyapınızın olduğunu Türksat Kablonet GPON fiber altyapınızın olmadığını belirtmiş. Anladığım kadarıyla daha avantajlı kampanyalardan yararlanabilmeniz için Türksat Kablonet GPON fiber altyapınızın olması gerekiyor.

Bu ihtimal benim de aklıma geldi, altyapının Türk Telekom olmasıyla mı ilgili yoksa GPON olup olmamasıyla mı şeklinde sorduğumda GPON olmamasından kaynaklı olduğunu söylediler. Normal şartlarda Türk Telekom altyapısına da veriyorlarmış.

Evde ONT cihazı ve altyapının 1000 Mbps destekli olmasına rağmen altyapının GPON olmama ihtimali var mıdır?
Hayır. ONT cihazının olması demek eve kadar fiber kablonun gelmesi demek. Bu da FTTH oluyor. GPON ise binanızdan evlere dağıtılan kabloların bağlı olduğu cihaz.

Sanırım Türk Telekom FTTH (GPON) altyapınız var fakat KabloNet FTTH altyapınız yok.

Aslında ikisi de aynı şey. Müşteri hizmetleri size Kablonet GPON fiber altyapınızın olmadığını belirtmiş.

Peki evlere dağıtan cihazın GPON olmama gibi bir şansı var mı? Neden özellikle bizimki değil onu anlamadım.

Peki evlere dağıtan cihazın GPON olmama gibi bir şansı var mı? Neden özellikle bizimki değil onu anlamadım.
İmkansız. FTTH olması için GPON cihazının da olması gerekli. KabloNet MH'lerinin yanlış tabir ettiğini düşünüyorum.

Örneğin bende de Türk Telekom FTTH altyapı var fakat KabloNet altyapı sorgulama sitesinde maksimum 100Mbps alacağım yazıyor. KabloNet sadece kendine ait olan FTTH altyapılarında 1000Mbps sunabiliyor. MH'leri size yanlış açıklamış bu durumu.

Ben de öyle düşündüğüm için özellikle sordum kendilerine, müşteri hizmetleri çalışanının hatasıymış belli ki.

KabloNet FTTH GPON altyapınız yok, Türk Telekom FTTH GPON var. Türk Telekom sağ olsun uploadı yüksek 1000/125 Mbps gibi KabloNet paktlerini Türk Telekom üzerinden alamazsınız, 1000/50 Mbps alabilirsiniz en fazla.

KabloNet FTTH GPON altyapınız yok, Türk Telekom FTTH GPON var. Türk Telekom sağ olsun uploadı yüksek 1000/125 Mbps gibi KabloNet paktlerini Türk Telekom üzerinden alamazsınız, 1000/50 Mbps alabilirsiniz en fazla.
Upload'la veya 1000 Mbps ile işim yoktu fakat kampanyalardan faydalanamamak üzdü. Karmaşıklığın sebebi müşteri hizmetleriymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…