Fujitsu Siemens D2750-A2 için işlemci önerisi

C-Note

Hectopat
Yer
Batman
Daha fazla  
Konuda da değindiğim anakarta bir yıl önce Intel Core 2 Quad Q8200 takmıştım ve bilgisayar açılış ekranında error vermişti lakin anakartın resmi sitesinde desteklediği gözüküyordu, bilgisayarcıya gittiğimde desteklemediğini söyledi. Şu an anakarta Intel Core 2 Duo E8500 takmak istiyorum, sizce destekler mi? Aynı sorun çıkar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sizin kullandığınız işlemci hangisi? Sistem bileşenlerinizi paylaşır mısınız?
Sorunla ilgili;
1. Duo ve Quad Serileri arasında TDP farkı var. Bundan kaynaklı hata almış olabilirsiniz. İşlemcilerin çektiği güç farklıdır.
2. Dediğiniz gibi anakart destekliyor olabilir. Ancak BIOS'un hangi sürümünden sonra desteklediğine bakmanız gerekir. BIOS'unuz belirtilen sürümden eski ise güncellemeniz lazım.

Anakartın resmi sitesine ait linki atar mısınız? Bulmaya çalıştım, bulamadım.

Öncelikle sizin kullandığınız işlemci hangisi? Sistem bileşenlerinizi paylaşır mısınız?
Sorunla ilgili;
1. Duo ve Quad Serileri arasında TDP farkı var. Bundan kaynaklı hata almış olabilirsiniz. İşlemcilerin çektiği güç farklıdır.
2. Dediğiniz gibi anakart destekliyor olabilir. Ancak BIOS'un hangi sürümünden sonra desteklediğine bakmanız gerekir. BIOS'unuz belirtilen sürümden eski ise güncellemeniz lazım.

Anakartın resmi sitesine ait linki atar mısınız? Bulmaya çalıştım, bulamadım.
ftp://ftp.ts.fujitsu.com/pub/mainboard-oem-sales/products/mainboards/eol/eol_classicdesktop/datasheets/D2xxx/ds_d2750-A.pdf buyurun

AIDA64 ile sistem raporunu ekleyebilir misiniz? Anakart modeli sitesinde çıkmıyor? Anakartın tam model adını öğrenmemiz gerek.
Bilgisayar şuan işletim sistemi yüklü değil ama anakartın tam adı
Value Mainboard D2750-A µBTX - Fujitsu
yazdığınızda PFD dosyası olarak görürsünüz

1543425858411.png

Fujitsu teknik destek bölümünde senin modelin çıkmıyor. Sadece resimdeki iki model tek çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı