FullStack geliştiricilik için yol haritası

executeJS

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
win11
Meslek
Web Developer / Programmer
Merhaba hayırlı akşamlar, arkadaşlar kafam çok karıştı yardımınıza ihtiyacım var. Şu an Full-stack geliştirici olma yolunda ilerliyorum daha doğrusu çalışıyorum, Front-End kısmında HTML, CSS, JavaScript (ileri düzey), reactjs (orta seviye) bilmekteyim. Amacım Back-End geçmek fakat ne yapacağımı bilmiyorum internette çok araştırma yaptım roadmap sitesi vs bir şey anlayamadım ne öğrenmem gerekir Back-End biliyorum demem için? Veri tabanı MongoDB öğren diyorlar e tamam nasıl bir veri işleyeceğim React uygulamamdan nasıl bir veri ekleyeceğim React'tan MongoDB'ye diyorum buna bir şey bulamıyorum. Biraz uzun oldu ama gerçekten bunaldım bu konudan, yapmak istediğim şu bir siteyi her şeyiyle birlikte baştan sona yapmak.

Kendini geliştirmek için basit klon projeler yapabilirsin. Forum, chat, otomasyonlar vs. Fikirler özgün olmasına gerek yok. Varolan bir siteyi kendine göre yorumla ve kendin geliştir.

JavaScript "ileri düzey" bildiğinden dolayı backend için Nodejs öneririm. Kolay uyum sağlayacağını düşünüyorum.
Veritabanı olarak yaptığın projelere göre değişir. Yeri gelir MongoDB kullanılır yeri gelir MySQL veya başka biri. Tamamen ihtiyaca göre belirlenir.

Backend de veri alıp kaydeden (CRUD) de biliyorum der diğer taraftan devops kısmına kadar halleden elemanda biliyorum der. Bu bilme mevzusu geniş bir konu.

Çok fazla düşünme (overthinking). Başla bir yerden gitsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı