@WhatsTheMatter dostum senin özelinde ise tavsiyem şu olur, eğer tutunacak başka bir dalın yoksa bir umut başlayabilirsin. İnsanın hayal kırıklıklarını girdiği beklentiler belirler. Dolayısıyla 6 ay sonra 1 yıl sonra 2 yıl sonra kesin bir işe girmiş olurum, şu kadar maaş kazanırım şöyle bir hayat yaşarım diye beklentiyi yüksek tutarak girersen, iş bulamadığın zor günler geçirdiğin her an motivasyonun doğru orantıda aşağı doğru gidecek. Şimdiye kadar beklentiyi yüksek tutup birkaç yıl sürünen ve sonunda mecburiyetten bırakmak zorunda kalan çoğu başlangıç seviyesi insan gibi sonunda bırakacaksın. Dolayısıyla başlamaya niyetlensen dahi gerçekleri görerek başlaman çok önemli. O yüzden negatif basıyormuşum gibi görünsem de gerçekleri konuşuyorum zaten, hem vaktini hem enerjini gerektiğinde paranı dahi verdiğin bir sektörden eli boş dönmek yapılabilecek diğer işlere karşı da motivasyonunu düşürür. Sektörün durumu tecrübeliler için dahi kötüyken tecrübesiz ve başlangıç seviyesi kişiler için çok daha zor.
Tüm bunları kabullenip beklentiyi yükseltmeden başlamaya karar verirsen unutmaman gereken şey, bu iş yıllar boyu aktif öğrenmeyi gerektiriyor. İşe girsen dahi öğrenmeye gelişmeye devam etmen şart. Bu da sağlam bir psikoloji gerektiriyor. Sabırlı ve istikrarlı olunmalı. Sırf bu mevzudan dolayı zamanında 9-5 memur mu olsaydım diye sorguluyorum